MUZIKA

Karte za sarajevski koncert ''2 Cellosa'' u prodaji od ponedjeljka

„2Cellos“: Koncert u okviru turneje „Score“

E. S.

8.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao duo ''2Cellos'', 10. marta 2018. godine održat će veliki koncert u sarajevskoj dvorani Zetra. 

Oni koji su imali priliku uživati u njihovom koncertu u Skenderiji u maju 2016. godine znaju da je riječ o istinskom spektaklu, pa se očekuje da će tako biti i u Zetri. Karte za koncert u prodaji su od ponedjeljka, 11. decembra, a mogu se nabaviti po cijeni od 25 do 70 KM na portalu kupikartu.ba, na platou Skenderija i blagajni Bosanskog kulturnog centra (BKC).

Nakon sjajnog koncerta koji su prije nekoliko dana održali u Amsterdamu, ''2Cellos'' su poručili da se rado vraćaju u Sarajevo i to s novim materijalom, albumom "Score", koji je snimljen u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom.

Predstavljaju se novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije napisane za klasike i savremene filmove i televiziju. Svježi i drugačiji, a ipak tako prepoznatljivi hitovi poput "My Heart Will Go On" iz filma "Titanic", "For the Love of a Princess" iz filma "Hrabro srce", "Moon River" iz "Doručka kod Tiffanyja" odlikuju njihov album.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.