MUZIKA

Sarajevski bend "Vakat" promovira novi singl "Vođa"

Avaz.ba

25.12.2017

Sarajevski rock bend "Vakat" nakon albuma „Takav vakat“ i uspješnog singla „Živi svoj san“ vraća se na muzičku scenu sa novim materijalom i singlom „Vođa“. 

Njihova muzika je spoj raznih muzičkih stilova koji obuhvataju sve od hard rocka, psihodelije, reggae-a do punk-rocka.

- Pjesmom „Vođa“ željeli smo pokazati da u svakom od nas postoji jedan heroj, jedan vođa, koji nas vodi kroz sve probleme u životu i postaviti paralelu sa onim vođama koji zavade ljude pa vladaju. Vođa je svako ko je tu za druge ljude, ko pomaže drugima i koji zablista kada je neko u nevolji - kazali su nam članovi ovog benda.

Pjesma je snimana u studiju Studiju MC Pavarotti pod producentskom palicom Marina Meštrovića. Kako su kazali članovi benda, spotom su željeli rasplesati ljude, nasmijati ih i barem malo „prodrmati“ iz uljuljkane sive stvarnosti.

Video produkciju za spot radio je Goran Đemidžić. 

- Nadamo se da će publika prepoznati pozitivnu energiju. Vakat nam je da na svijet posmatramo malo pozitivnijim očima - poručili su oni.

„Vakat“ je rock bend nastao 2007. godine u Sarajevu. Današnji sastav čine Atila Varga (vokal), Dinko Činjarević (bass), Zlatan Avdagić (gitara) i Ademir Ćimić (bubnjevi).




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.