MUZIKA

Gale otkrio do kada će nastupati sa Kerberom

Avaz.ba

26.12.2017

Goran Šepa, poznatiji kao Gale, frontmen je grupe Kerber više od tri decenije. Iako ih je teško vidjeti u medijima, Gale ponekad porazgovara sa novinarima. Muzičar ističe da to što nisu medijski prisutni, ne znači da ne nastupaju.

- Nikada nismo prestajali sa svirkama, ali se jesmo malo povukli iz medija. Publika je počela da nas proziva i dolazi u velikom broju na naše nastupe. Osjetili smo ponovo zov velike scene i eto nas sve češće u medijima. Ima i novih pjesama , pa mislim da se uspavani Kerber vraća u novu mladost. Prije mnogo godina smo rekli: ‘Nek’ traje, dok traje, a poslije nek zvona zvone tužnima - ispričao je Gale za Glossy.

Gale navodi da se muzička scena porimijenila od nastanka Kerbera i da današnjim muzičarima nedostaje originalnosti.

- Sada bendovi previše liče jedni na druge. Ako je neko u modi, to se odmah kopira. Mi smo pokušavali da pronađemo sebe i da budemo drugačiji. Mnogo smo svirali i nismo bili nestrpljivi. Nama je muzika bila putovanje, druženje, magija koja nas okuplja, način izražavanja. Nismo postavljali pitanje muzika ili nešto drugo. Uvijek samo muzika, alternetiva nije postojala - objasnio je muzičar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.