MUZIKA

Sejo Kalač se predozirao tabletama: Jetra mu oštećena, mora hitno na liječenje

B. ŠIŠIĆ

27.12.2017

Nedavno objavljena fotografija popularnog pjevača narodne muzike Seje Kalača kako leži i spava u stubištu jedne stambene zgrade šokirala je širu javnost. Ljudi su odmah počeli pričati da se opet odao alkoholu ili drogi... Međutim, istina je sasvim drugačija.

Sejo ima ozbiljnih zdravstvenih problema koji su nastali i godinama se stvarali od neurednog života. Živio je burno, ludo, opijen ženama, alkoholom... Zbog takvog načina života Kalač sada ima ozbiljnih problema sa jetrom.


Sejina torba sa tabletama

Da bi saznali pravu istinu pokušali smo kontaktirati Kalača, a kako nismo uspjeli kontaktirali smo ženu koja je u posljednju godinu dana sve u Sejinom životu. I menadžer, i savjetnik, i prijatelj, saputnik, ali i neko ko ponajviše brine o Sejinom zdravlju je Hatidža Hajirić Mujkanović.

-Sejo je jedna divna i posebna osoba, kojeg su mnogi i znani i neznani u pravom smislu riječi iskoristili u životu. Upravo to dokazuju i objavljene fotografije kako leži na stubištu. Imao je nastup u jednoj diskoteci kada se od bolova srušio na bini, kada mu nisu prišli da pomognu, već su ga odveli u stubište i ostavili da leži. Da, istina je da Sejo ima zadravstevnih problema. Njegova jetra je dobro ostećena od alkohola. Prije dvije noći imao je humanitarni nastup u Cazinu gdje je svirao i Dragan Stojković Bosanac. Cijelu večer bio je pod budnim okom doktora Jasmina iz Cazina. Ipak, profesionalac kakav je oduvijek bio, odradio je svoj dio posla i legao onda u postelju. Ono što nije poznato, sada ću da kažem, da Sejo već duži period uzima tablete kako bi pospješile rad jetre, ima problema i sa krvi, pa i zbog toga uzima tablete. Kada uzme tablete odnosno prekomjernu dozu tableta onda mu bude loše i spava mu se. Tako se desilo i na tom nastupu gdje jednostavno više nije mogao, srušio se i utonuo u san. Trenutno je baš jako slab, ima groznicu i baš se bojim. Što prije ću da gledam da krenemo iz Cazina za Austriju jer želim da ga preuzmu ljekari, stručnjaci koji će mu nadam se pomoći. Dakle, tablete koje je uzeo u prekomjernoj dozu su krivi za fotografiju kada spava na stubištu, a ljudska zloba je onda učinila svoje. Umjesto da mu pomognu, fotografirali su ga i objavili - ispričala nam je Hatidža.

Ona očekuje d aće Kalač stati na noge i uzdignute glave, u inat onima koji mu mile zlo, nastaviti dalje, snimati nove pjesme i nastupati.


Iako je imao zdravstvenih problema, Kalač je ipak pjevao na humanitarnom koncertu u Cazinu i to uz pratnju Dragana Stojkovića Bosanca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.