MUZIKA

Najveselija noć u godini uz muzičke programe i filmove: Ludi provod uz "Express i ja", "Dubiozu", odbrojavanje sa Čolom

Koncert "Dubioze kolektiv" iz ''Skenderije'' u 22 sata

Piše: N. AJNADŽIĆ

30.12.2017

Televizija BHT 1 pripremila je mnoštvo različitih sadržaja uz koje će se moći veseliti gledaoci na prijelazu između stare i nove godine. 

Sjajna "Dubioza kolektiv" održala je početkom decembra fenomenalan koncert u sarajevskoj ''Skenderiji'', a BHT 1 će snimak koncerta emitirati u nedjelju, 31. decembra, u 22 sata.

Javni doček

Gledaoci će u muzici jednog od najboljih bendova na ovim prostorima moći uživati do 23.30 sati, kada će se kamere ove televizije uključiti na javni doček Nove godine u Sarajevu.

Posljednje sekunde 2017. godine odbrojavat će se zajedno s legendarnim Zdravkom Čolićem, koji će zabavljati Sarajlije u najluđoj noći, a prijenos će trajati do deset minuta poslije ponoći.

Prema najavama BHT 1, nakon prijenosa Čolićevog koncerta, za veseo početak 2018. godine pobrinut će se neke od najvećih muzičkih zvijezda poput Halida Bešlića, Lepe Brene, Miroslava Ilića, Hari Mata Harija, Harisa Džinovića, Selme Bajrami, Aleksandre Prijović, Duška Kuliša i brojnih drugih koji su pjevali na spektaklu iz "Express i ja - Svi najbolji na jednom mjestu", koji je održan u ''Zetri'' u oktobru 2016., povodom proslave 25. rođendana Grupacije "Avaz". Snimak ovog velikog događaja počinje deset minuta poslije ponoći.

Prvog dana 2018. godine u 20.15 sati na programu je snimak koncerta Željka Joksimovića "Dva sveta" iz ''Skenderije''.

- U veličanstvenom scenskom ambijentu Joksimović je, uz pratnju Kapital sving orkestra, izveo svoje, ali i najpoznatije folk, pop i rok pjesme drugih izvođača, u nešto drugačijem aranžmanu - naveli su s BHT 1 televizije.

Bajrami: Veseli početak 2018.

Različiti žanrovi

BHT 1 je pripremio i filmove različitih žanrova koji će biti prikazani tokom novogodišnje noći.

Prvi će biti "Sretna Nova godina", koji je na programu 31. decembra u 20 sati, dok će dramatični triler "Grad lopova" biti prikazan u prvim satima 2018., u 1.45, a napeti horor "Siroče" prikazivat će se u 03.45 sati.

Bečka filharmonija 

BHRT je svojim gledaocima i slušaocima omogućio prijenos tradicionalnog "Novogodišnjeg koncerta Bečkih filharmoničara", koji će biti emitiran 1. januara u 11.15 sati na BHT 1, BHT HD i na BH Radiju 1.

- Jedinstveni koncert Bečkih filharmoničara na novogodišnje jutro u zlatnoj dvorani „Musikvereina“ tradicija je od koje ne odustaje ni Beč ni 50 miliona ljudi u više od 90 država širom svijeta. Bečka filharmonija nas i ovog puta vodi u očaravajući muzički svijet koji odiše vedrinom, zabavom, zaboravom, nadom i nostalgijom za nekim minulim vremenima - poručili su s BHRT-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.