MUZIKA

Severina, Maja Šuput, Jelena Rozga - zvijezde domaće muzičke scene bez korekcija i plastičnih operacija

Dnevnik.hr.

18.1.2018

Vodeće zvijezde domaće muzičke scene karijeru su počele kao klinke. Tako je npr. Maja Šuput bila bez silikona, Severina bez ikakvih plastičnih operacija, a Jelena Rozga je ostala ista.

Danas su seksi, dominantne, samouvjerene - dominiraju domaćom estradom, društvenim mrežama, modnim magazinima. 

No, u početku je to bio samo talent i volja. Vremenom su se ove poznate dame unaprijedile u svakom smislu. Kako su na početku karijere izgledale Severina, Rozga, Lidija, Maja, Žanamari? 

Jelena Rozga karijeru je započela 1996. godine u "Magazinu". Tada 19-godišnja djevojčica, Jelena je snimila i spot za pjesmu "Suze biserne". 

Lijepa i slatka djevojka tada je osvojila simpatije cijele zemlje. Blagi minival, lijepo lice, vitka linija. Jelena se i nije previše promijenila. 

Godine prolaze, a Rozga i dalje izgleda odlično.

Severina je karijeru počela sjajnim singlovima, a jedan od prvih je "Tvoja prva djevojka", za koji je 1992. godine objavila i spot. 

Imala je tada 20 godina, već iskustva s pozornicom i nastupima. Nosila je kraću frizuru, imala sjajnu liniju, no moramo priznati da nam Severina bolje izgleda sada nego tada. 

No, bez obzira na izgled, karizma je nešto čega ova pjevačica ima i napretek.

Maja Šuput karijeru je počela u grupi "EnJoy", kada je imala 20-ak godina. Jedan od prvih spotova bio je onaj za singl "Baby". 

U spotu je pomalo imitirala Britni Spirs (Britney Spears), pokazala sjajne plesne pokrete i crvenu kosu. 

Slatka mršavica u međuvremenu je postala fatalna plavuša. Šuput danas izgleda nešto drugačije, no njena prepoznatljiva vrkavost ostala je ista. 

Lidija Bačić pokazala je sjajne glasovne mogućnosti sa svega 16 godina, kada je 2001. godine nastupila uz "Perle". 

Djevojčica je odrasla, Lidija je danas prava seks bomba, osvaja svojim bujnim atributima, a vokal je usmjerila prema lakšim notama. 

Shvatila je Bačić na vrijeme što prolazi.

Žanamari je zapažen uspjeh postigla singlom "Treba mi snage za kraj". Sjajne glasovne mogućnosti, urbani zvuk i atraktivna pjevačica - sve je dalo naslutiti da je Žanamari tu da ostane! 

Kad je u pitanju izgled, nije izgledala bitno drugačije nego danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.