“Prljavo kazalište” proslavlja 40 godina na muzičkoj sceni serijom koncerata

N. Aj.

“Prljavo kazalište”, jedan od omiljenih rok bendova svih generacija, proslavljaju 40 godina na muzičkoj sceni. Članovi benda odlučili su to obilježiti spaktakularnim live koncertima u okviru turneje, a nastupit će i u Australiji, Americi i Kanadi.

U Ptuju u Sloveniji nastupit će 7. februara u karnevalskoj dvorani, nakon čega će se Prljavci uputiti u Osijek gdje će održati koncert za Dan zaljubljenih 9. februara u dvorani “Gradski vrt”.

Šestodnevna turneja po Australiji, rezervirana je od 15. do 24. februara, a iz dana u dan, Prljavci će nastupati u najuglednijim koncertnim prostorima, najvećih gradova i to 15. februara u Peru, 16. i 22. u Melburnu, 17. u Brisbejnu, 23. u Adelaidu te i 24. u Sidneju.

Generaciju su odrastale uz njihovu muziku, a i nakon 40 godina jedan su natraženijih bendova. Najavljeno je da će njihovi koncerti biti prava retrospektiva njihovog stvaralaštva, protkana bezbrojnim megahitovima.

Početak turneje po Americi i Kanadi očekuje se od 27. aprila do 6. maja, a “Prljavo kazalište” nastupit će u Torontu, Vankuveru, Njujorku, Los Anđelesu te San Hoseu.

NA VRH

Podijeli članak na