MUZIKA

Željko Samardžić: Na dobrom sam putu da koliko-toliko produžim svoj život

Samardžić: Želim da nam svima bude dobro

E. BAKIĆ

1.2.2018

 

Nakon što je prošle godine objavio album pod nazivom „Mila“, Željko Samardžić (63) planira i regionalnu turneju. Nove pjesme su slušane i publika ih voli, a prvi veliki koncert planira održati u Beogradu. Nakon srbijanske prijestonice trebala bi uslijediti gostovanja u Sarajevu, Zagrebu i drugim centrima u našoj regiji.

Horsko pjevanje

- Svakako sam planirao u skorije vrijeme napraviti promociju novog albuma pred bh. publikom, čemu se mnogo radujem. Još nisam odredio tačan datum i kad će početi regionalna turneja, a namjera mi je svakako da radim velike gradove na prostoru bivše Jugoslavije. Mnogo mi je stalo da se album dobro zavrti i da horski pjevam s publikom – govori nam Mostarac s beogradskom adresom.

Jeste li zadovoljni reakcijama publike na nove numere?

 

- Prijatno sam iznenađen, publika je na prvu zavoljela nove pjesme. Mislim da je doprinos svemu tome dao i moj novi imidž, jer je ljudima interesantno. Naravno, ima i onih kojima se ne sviđa novi „look“, jer sam čovjek koji je zagazio u sedmu deceniju. S druge strane, trudim se da moj vizuelni izgled, ali i pjesme, imaju nešto što će se dopasti fanovima i ljudima koji me vole.  

 Je li, možda, neka od novih pjesama autobiografska?

- Iskreno, svako se može naći u nekoj pjesmi. Svoje numere biram srcem, kao ono u mladosti. Recimo, kada sam prvi put prije 40 godina vidio svoju suprugu Maju, zaigralo mi je srce, tako reagiram i na dobre pjesme. Jednostavno, pojave se leptirići u stomaku. Vjerujem da će se to dogoditi i onima koji vole i poštuju to što radim.

 Mir i ljubav

 Kako Vas zdravlje služi?

- Imao sam određene probleme sa štitnom žlijezdom i onda sam uspostavio balans u organizmu. Pijem tabletice svako jutro, ali, eto, tako mora i svjestan sam da nisam jedini koji ima zdravstvene probleme. Mislim da sam na dobrom putu da koliko-toliko produžim svoj životni put. Niko od nas ne zna šta, kada i kako, ali stalo mi je da se ponašam u skladu s godinama u svakoj situaciji.

 Zanima li Vas šta se dešava oko nas?

- Apolitičan sam totalno, ali svakako stalo mi je i želim da nam svima bude dobro. Odgajan sam u tom duhu ljubavi i mira i nikad mi nije bio problem doći u bilo koje mjesto ili grad na našim prostorima. Za mene je, jednostavno, ljubav sveta riječ i uvijek mi je bila zvijezda vodilja kroz životu.


Moj brodić

 Kako privatno vrijeme provodite? 

- Uglavnom vrijeme provodim u krugu porodice i prijatelja, a što se tiče zimovanja, i ne znam baš. Ja sam morski čovjek i najviše me obraduje sunce i trenutak kada sjednem u svoj brodić.

Saradnja s Arminom Šakovićem

- Uvijek imam u šteku nekoliko pjesama pa kad ih objavim, mnogi se zapitaju otkud. Moram reći da me posebno raduje saradnja s meni dragim Arminom Šakovićem. Mislim da je jedan od najboljih autora na našim prostorima, izuzetno ga cijenim i sve što je do sada radio, uradio je na najvišem nivou. Ovo je idealna prilika da publici obećam dosta lijepih pjesama i s njegove strane – govori Samardžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.