Promoviran dupli album „Sarajevo Big Banda i prijatelja“: Prisustvovali Tifa, Dado Džihan...

E. B.
04.02.2018 18:05

( N. Novaković)

Najveći hitovi sarajevske pop rok škole, popularnih bendova „Crvene jabuke“, „Letu štuke“, „Plavog orkestra“, „Zabranjenog pušenja“ i Elvisa J. Kurtovića, pred punom dvoranom Doma mladih u Sarajevu izvedeni su sinoć u okviru koncertne promocije novog, duplog albuma „Sarajevo Big Band i prijatelji“.  

Promociji duplog albuma prisustvovala su brojna poznata imena, među kojima su bili i Mladen Vojičić Tifa, Dado Džihan, Ademir Kenović...

Na sceni Doma mladih pjevali su Dino Šaran, Elvis J. Kurtović, Sejo Sexon, Tajfun Kesgin (Tayfun) i Ivica Šarić .

Uz pratnju Kamernog mješovitog hora „Lola“ iz Sarajeva, sat i po publika je uživala u poznatim izvedbama u novom ruhu, instrumentalnim aranžmanima Nenada Tešića i Bojana Anđića. Nekoliko hitova, poput pjesme „Simpatija“, predstavljeno je u instrumentalnoj verziji, uz izuzetan nastup solista i orkestra, kojim je dirigovao Ranko Rihtman, doajen sarajevske orkestarske scene i dirigent nekadašnjeg Plesnog orkestra RTSA.

- Meni je super da je Elvis J. Kurtović mene pitao da otpjevam pjesme za njega, i sa njim. Meni je to čast, kao i činjenica da se to njemu sve svidjelo. I naravno, super je pjevati sa svim ovim sarajevskim legendama u Domu mladih - izjavio je Tajfun.

Kompletan materijal, nakon zvanične promocije, dostupan je za besplatan download putem web stranice Sarajevo Big Banda. Generalni pokrovitelj promocije bio je Grad Sarajevo, dok je kreativni partner projekta agencija McCann Sarajevo.

NA VRH