MUZIKA

Dino Merlin opet obara rekorde: Sada "rasprodao" Zadar

L. S. R.

7.2.2018

Popularni sarajevski pjevač Dino Merlin i ovoga će proljeća, na radost svojih brojnih obožavaoca, zapjevati u arenama po Hrvatskoj. Prva na redu je Arena u Zadru 10. februara 2018., i već je rasprodana, a upravo će ovaj koncert biti poseban spektakl. Naime, to je prvi koncert u Zadru u njegovoj karijeri, a reakcije publike već uoči samog koncerta doista su fantastične jer su obožavaoci doslovno užarili društvene mreže iščekujući Merlinov dolazak. 

- Moja publika i ja pričamo istim jezikom, iste note nam prelaze preko usana. Uspijevamo se savršeno sinhronizirati tako da u tim trenucima historija, fizika, hemija i geografija postaju samo suvišne grane nauke - poručio je slavni muzičar. 

Njegova popularnost u Hrvatskoj već godinama ne jenjava, a nakon što je u zadnje dvije godine nakrcao arene u Splitu, Zagrebu i Puli, privukao najveći broj posjetilaca na ovogodišnji doček Nove godine na Stradunu u Dubrovniku te publici priuštio nezaboravne večeri pune emocija, narednih će mjeseci posjetiti i ostale dijelove Hrvatske. 

Nakon zadarskog koncerta, za koji ovih dana završava posljednje pripreme sa svojim brojnim saradnicima, veseli se odlasku u varaždinsku Arenu, gdje će nastupiti 03. marta i opet pripremiti nešto novo, neviđeno, kako sam voli reći, nadograditi samoga sebe. 

- Ne želim živjeti od stare slave jer se od nje često zna i umrijeti od gladi. Treba svaki dan gledati kako biti bolji i kako u svijetu stvoriti više vrijednosti, a ne reciklirati stare. Sa zadnjim albumom "Hotel Nacional", po kojemu smo nazvali i aktuelnu turneju iznimno sam zadovoljan, ali već gledam kako ću na sljedećem projektu uspjeti nadmašiti i ovo sve što sam radio protekle četiri godine - zaključio je veliki kantautor.

Foto i video: Dino Merlin tim

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.