MUZIKA

Indira Levak: Ne pratim "Coloniju", to je za mene završeno poglavlje

Razgovarala: Edina BAKIĆ

11.2.2018

Indira Levak se, nakon što je napustila grupu “Colonia”, okrenula solo karijeri. Hrvatska pjevačica priprema nove pjesme i nastupa, a sa publikom u Sarajevu družit će se 23. februara.

Vrijeme uglavnom provodi u studiju sa svojom ekipom, a svakako ne zaboravlja prijatelje i porodicu.

U razgovoru za “Dnevni avaz” govorila je o gostovanju u sarajevskom klubu "Aquarius Vils", karijeri u “Coloniji”, koja je iza nje, ali i o novim pjesmama te o prvom solo albumu koji bi svjetlost dana trebao ugledati u aprilu.

Levak se osvrnula i na bivši sastav, koji joj nije bilo lako napustiti, a između ostalog, poručila je da Sarajevu donosi neizmjernu ljubav prema publici.

Četiri godine

- Ranije nisam nastupala u ovom klubu, zato jedva čekam da stanem pred svoju vjernu publiku. Već smo imali priliku nastupati u bh. prijestonici od osamostaljenja, ali prije svega, moram napomenuti da se od mog prelaska u solo vode ništa nije promijenilo, sa mnom je ostala moja vjerna ekipa. Još malo pa punimo četiri godine zajedničkog rada. Prekrasne cure, moj DJ Markiz, PR-ovci, menadžeri. Sve je isto, samo još malo bolje – govori Levak.

 Radujete li se ponovnom susretu sa Sarajlijama?

- Ljubav između Sarajeva i Indire je ogromna, bh. publika već dugi niz godina pokazuje koliko me voli, a ja im uzvraćam ljubav na najbolji mogući način… Očekujem pun klub i uzavrelu atmosferu, koju ću znati nagraditi svojim vatrenim nastupom, kako umijem i znam.

 Publika veoma voli i Vašu energiju.

- U Sarajevo, prije svega, donosim neizmjernu ljubav prema publici, svoje nove autorske pjesme, svoje stare hitove, koje samo ja mogu otpjevati onako kako sam ih predala publici, i, naravno, energiju, koja me ne napušta već 21 godinu mog umjetničkog rada.

Novi tim

Koliko se promijenio Vaš poslovni, ali i privatni život otkad niste dio grupe "Colonia"?

- Poslovni dio se promijenio, jer više radim. Preuzela sam odgovornost za neke stvari koje nisam imala priliku raditi u bendu. Uredila sam svoj mali privatni studio, u kojem provodim dosta vremena pišući stihove koje želim podijeliti sa svojom publikom. Novi album napisala sam sama i time se izrazito ponosim. Promjenom autora i saradnjom sa Branimirom Mihaljevićem, s kojim sam pobijedila i na “The Voiceu”, dobila sam novu energiju i novi tim ljudi oko mene, s kojima je užitak raditi. Sve se posložilo baš onako kako treba i mislim da će me publika još dugo slušati.

Pratite li muzičku scenu na području Balkana i kako biste je okarakterizirali?

- S obzirom na to da sam mnogo više nego prije fokusirana na svoju samostalnu karijeru, onda pomažem suprugu oko dizajniranja namještaja i sprava, ne ostaje mi, nažalost, baš mnogo vremena da pratim našu muzičku scenu onoliko koliko bih željela. Ali, mogu se pohvaliti da imam veoma mnogo prijatelja na estradi i da smo regija koja voli veselje i pjesmu. Imamo strašno mnogo talenata i vrsnih muzičara, kojima se iskreno divim i neizmjerno ih poštujem.

A zanima li Vas rad Vašeg bivšeg benda "Colonije" iako više niste dio te priče?

- Ne, već sam dala odgovor koliko je obaveza preda mnom, radim na svom 13. albumu, prvom samostalnom, koji, vjerovatno, izlazi u aprilu i to me u potpunosti okupiralo. Poglavlje s bendom za mene je zatvorena knjiga.

U posljednje vrijeme ste prepoznati po kratkoj frizuri, koja se sviđa i publici.

- Moja frizura, koja je nekako bila i svojevrstan šok nakon duge crne kose, odjednom kratka i plava... Iskreno, u ovom trenutku se ne mogu zamisliti s dugom crnom kosom, nikako.

Povratak brzom ritmu

- Jedna od novih pjesama je gotova, dugo smo radili na njoj. Ja sam je napisala nekako spontano, iz srca. Veoma sam uzbuđena kako će publika reagirati, jer oni su moj najstrožiji žiri. Mislim da ću je pjevati u Sarajevu, a ovih dana snimamo spot i odmah ide premijera. Vraćam se brzom ritmu, bez kojeg ne mogu – govori Indira.

Muzika je moj život

Je li Vam muzika prioritet u životu?

- Muzika je moj život bez kojeg ne bih mogla, otkad sam u samostalnim vodama, radim više i s više žara, jer moja publika, koja me prati toliko dugo, zaslužuje najbolje.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.