MUZIKA

Balašević novom pjesmom "Baronov bal" otvorio koncert u Skenderiji

Piše: N. Aj./ A. G.

17.2.2018

M. Kadrić - Avaz
M. Kadrić - Avaz
M. Kadrić - Avaz
M. Kadrić - Avaz
M. Kadrić - Avaz
+10

Foto: M. Kadrić


U sarajevskoj Skenderiji počeo je koncert Đorđa Balaševića, na koji su pohrlili brojni fanovi ove velike muzičke zvijezde.

Tokom izvođenja prve pjesme, "Baronov bal", pozdravio je publiku uz riječi "Dobro večer Sarajevo".

- Vratili smo se u ovu dvoranu gdje je sve i počelo. Htio sam da vidim šta se desilo za ovih 20 godina otkako smo se zadnji put vidjeli u ovoj dvorani, koja je u međuvremenu ponijela ime čovjeka kojeg sam znao i puno volio. Nije svejedno. Htio sam da dođemo na ovo mjesto, s velikim strahom od toga šta se promijenilo. Postoji samo jedna gora stvar, a to je da se ništa nije promijenilo - kazao je u svom obraćanju publici nakon prve pjesme Balašević. 

Večerašnjim koncertom Balašević će obilježiti 20. godišnjicu od prvog poslijeratnog nastupa u bh. prijestonici 1998. godine. 

Između ostalih, do sada je pjevao dobro poznate hitove "Boža zvani Pub", "Jednom su sadili lipu", "Mirka", "Neki novi klinci", "Marina", a pjesmu "Olivera" posvetio je svojoj supruzi. 

- Ovo je pjesma za djevojku za koju ne mogu reći da je bila moja prva ljubav, ali sigurno je posljednja - kazao je Balašević neposredno prije izvođenja pjesme "Olivera". 

- Koncerti Đorđa Balaševića uvijek traju više od tri sata - rekli su nam ranije organizatori.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.