MUZIKA

Povodom Dana nezavisnosti Kosova: Rita Ora održala spektakularan koncert u Prištini

Pogled.ba

18.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Jedna od najpoznatijih Kosovarki, pjevačica s londonskom adresom, Rita Ora, održala je spektakularan koncert u Prištini povodom 10 godina od osamostaljenja države. Na svom se profilu na Instagramu pohvalila da je koncert, održan u središtu Prištine, gledalo preko 300.000 ljudi.

- Stižem kući. Veselim se što ću pjevati svim slobodnim ljudima u Prištini, gdje slavimo 10 godina nezavisnosti. Ponosna sam što sam tu rođena i što mogu pjevati za vas, kao vaš predstavnik u svijetu i prijatelj - rekla je prije nekoliko dana lijepa Kosovarka, koja je rođena u Prištini, a s porodicom je preselila u London kada je imala godinu dana.

Slavna pjevačica stigla je u ranim poslijepodnevnim satima privatnim avionom na prištinski aerodrom, nakon čega je uslijedio susret s političkim čelnicima.

Besplatni koncert započeo je u 22 sata, a održao se čak na tri lokacije, počeo je na Skenderbeg trgu, nastavio se na Trgu majke Tereze i završio na Trgu Zahira Pajazitija.

Odmah nakon koncerta, Rita Ora je privatnim avionom odletjela iz Prištine.

Na svom je profilu na Instagramu puna dojmova napisala: 'Rekli su mi da me noćas gledalo oko 300.000 ljudi. Sretan vam Dan nezavisnosti! Nigdje radije ne bih bila. Ovo smo započeli zajedno i ne bih bila ovdje bez vas. Zahvalna sam. Ponosna sam. Ja sam Albanka. Do sljedećeg puta!'

Uoči svečanosti obilježavanja godišnjice nezavisnosti, bilo je govora i o tome da će na koncertu nastupiti trenutačno najuspješnija Kosovarka na svjetskoj muzičkoj sceni, Dua Lipa. Lijepa brineta jučer je upravo privela kraju američku turneju, tokom koje je gostovala u brojnim televizijskim emisijama i održala koncerte širom SAD i Kanade. No, Lipa je navodno odustala nakon negativnih komentara upućenih na njen račun zbog toga što je navodno tražila 200.000 za nastup dok je Ora pjevala bez honorara, javlja Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.