MUZIKA

Voljela ju je cijela Juga: Gdje je pjevačica hitova "Dečko, ajde o’ladi"

Jutarnji.hr

19.2.2018

Više od 30 godina prošlo je otkako je pjesma “Dečko, ajde o’ladi” osvojila srca širom bivše Jugoslavije. Otpjevala ju je Zagrepčanka Lidija Asanović, koja je krajem 80-ih godina prošlog vijeka bila članica kultnog benda Posljednja igra leptira, prenosi Jutarnji.hr. 

Hit koji i danas možemo čudi, nagrađen je čak i Oskarom popularnosti, a simpatična Lidija ubrzo je napustila članove dotadašnjeg benda i priključila se Srebrnim krilima. S njima je bila čak i na Eurosongu, gdje je 1988. godine osvojila šesto mjesto pjesmom “Mangup”.


Iako joj je karijera bila na vrhuncu, Lidija je odlučila napraviti pauzu od života pod svjetlima reflektora. U bendu Srebrna krila naslijedila ju je Vlatka Pokos, a o njenom životu nakon povlačenja sa scene zna se jako malo. Lidija već 26 godina živi u Minhenu u Njemačkoj, gdje se udala i uzela suprugovo prezime Rush.

Kako danas izgleda, može se vidjeti zahvaljujući Facebooku, no čime se tačno bavi i dalje ostaje nepoznanica s obzirom na to da Lidija ne otkriva previše detalja o sebi na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.