Voljela ju je cijela Juga: Gdje je pjevačica hitova "Dečko, ajde o’ladi"

Jutarnji.hr
19.02.2018 20:32

Više od 30 godina prošlo je otkako je pjesma “Dečko, ajde o’ladi” osvojila srca širom bivše Jugoslavije. Otpjevala ju je Zagrepčanka Lidija Asanović, koja je krajem 80-ih godina prošlog vijeka bila članica kultnog benda Posljednja igra leptira, prenosi Jutarnji.hr. 

Hit koji i danas možemo čudi, nagrađen je čak i Oskarom popularnosti, a simpatična Lidija ubrzo je napustila članove dotadašnjeg benda i priključila se Srebrnim krilima. S njima je bila čak i na Eurosongu, gdje je 1988. godine osvojila šesto mjesto pjesmom “Mangup”.

Iako joj je karijera bila na vrhuncu, Lidija je odlučila napraviti pauzu od života pod svjetlima reflektora. U bendu Srebrna krila naslijedila ju je Vlatka Pokos, a o njenom životu nakon povlačenja sa scene zna se jako malo. Lidija već 26 godina živi u Minhenu u Njemačkoj, gdje se udala i uzela suprugovo prezime Rush.

Kako danas izgleda, može se vidjeti zahvaljujući Facebooku, no čime se tačno bavi i dalje ostaje nepoznanica s obzirom na to da Lidija ne otkriva previše detalja o sebi na društvenim mrežama.

Oglasi

NA VRH