MUZIKA

Željko Bebek za "Avaz": U teretani se pripremam za turneju

Bebek: Smršavio šest kilograma

Piše: E. BAKIĆ

3.3.2018

Turneja pod nazivom „Ono nešto naše“ Željka Bebeka (73) kreće 8. marta iz dvorane “Cibona” u Zagrebu.  

Naš poziv popularnog pjevača zatekao je u teretani, gdje, kako nam je kazao, već pola godine svaki dan provodi najmanje sat. Predah od treniranja iskoristio je da nam otkrije u kojim gradovima će nastupati, ali i kako će ispratiti zimu, svoje omiljeno godišnje doba.

Poseban režim

- Najviše vježbam zbog kondicije, zdravstvenog stanja, održavanja metabolizma... Posebno sada u ovom periodu kada se pripremam za turneju. Otkako sam prije 15 godina prestao pušiti, zaista se osjećam zdravije, lakše, sposobnije, uvijek dobro raspoložen i osmijeh je prisutan na licu – govori nam Bebek.

Dodaje da dobar dio godine provede u fizičkim aktivnostima.

- Tu je trčanje, skijanje, pa i plivanje preko ljeta. Nastojim što manje jesti masno, a što više ribu, povrće, uglavnom koristim kokosovu masnoću. Vodim računa da se zdravo hranim, kao i cijela moja porodica. Što kažu, u zdravom tijelu zdrav duh – kaže Bebek.

Otkad je uveo poseban režim ishrane, ističe, primijeti se i na težini.

- Smršavio sam šest kilograma od 15. januara. To je otprilike oko osam posto moje ukupne težine, koliko sam imao do tada. Naravno, da ću još raditi na skidanju kilograma – poručuje pjevač.

Važan dan

Sve je spremno za turneju, a, kako kaže, bila mu je želja da za njega važan dan u karijeri upravo bude onaj kojim se iskazuje poštovanje svim ženama.

- Organizatori su sjajno pripremili datume za koncerte. Krećemo iz „Cibone“, a onda slijedi Osijek, Split... Sretan sam što ću napokon moći uživo izvesti sve pjesme s novog albuma uz pratnju moga benda. Posebno se radujem što prvi put nakon desetak godina radim dvoranske koncerte i to je, svakako, poseban izazov – navodi Bebek.

Zima na Kupresu 

- Zima je romantično godišnje doba u kojem sam od djetinjstva uživao, naročito na skijanju. Ove godine dobar dio zime sam proveo s porodicom na Kupresu, gdje imam vikendicu. Nažalost, ovogodišnji snijeg ću s pogledom ispratiti, a ne na skijama, zbog turneje koja uskoro kreće – kaže nam Bebek.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.