MUZIKA

"Novi početak" u Bugojnu: Franjo Franjić se uz "Hazard" vraća na scenu

Avaz.ba

4.3.2018

Jedan od onih koji nikada nije prestajao vjerovati u muziku, pjesmu koja mu je liječila dušu, je i Franjo Franjić poznatiji među svojim kolegama i kao Kokan.

Sudbina je tako propisala pa je Franjo iz svog rodnog mjesta Bugojno, 1990. godine otišao u Njemačku, a dvije godine kasnije tu adresu mijenja sa onom u Austriji. I tu se ne zaustavlja. Život nastavlja u Hrvatskoj gdje živi već 12 godina. I tamo je ljubav prema pjesmi postala još jača.

Prvi album snimio je u Minhenu 1997., a drugi dvije godine kasnije u Pragu sa Branom Likićem. I tada počinje profesionalnije da se bavi muzikom. Sa bendom diljem Evrope punio je klubove, diskoteke, restorane...

I ponovo je bio primoran da napravi malu pauzu na muzičkoj sceni ali znao je, kako nam kaže, da će se pjesmi opet vratiti. Prošle godine napravio je veliki povratak na estradnu scenu snimivši, nakon četverogodišnje pauze, novu pjesmu. Jednu od pjesama radio mu je Geronimo. I sa novom pjesmom namjenjenoj svatovima, koja je za samo mjesec dana imala više od 45.000 pregleda, Franjo je bio još više siguran da ne smije odustati od pjesme. Tu pjesmu je snimio u studiju „Hazard“ Mirze Hadžiahmetovića, njegovog dobrog prijatelja.

-Saradnju nastavljam sa Mirzom. Imamo puno planova. Već sam snimio tri nove pjesme, ali ne žurim sa objavljivanjem. Želim imati kvalitetan CD sa pjesmama koje će trajati. A, do novih pjesama publika može još uživati u „Dobro došli“, numeri koja je za kratko vrijeme našla put do slušalaca – priča nam Franjo.


Ne trči kao u mladosti za svakim pozivom za nastupe. Ima ih dovoljno, ali i previše obaveza da sve ne može prihvatiti.

-Ranije je bilo drugačije. Sada su neka druga vremena. Važno mi je da sam kod ljudi izgradio dobar imidž i da me zovu, znaju za mene, traže me – iskren je naš sagovornik.


Ali on ne samo da radi za sebe već i druge. Za jednog takmičara „Nikad nije kasno“ već je pripremljena pjesma pa je Franjo siguran da će briljirati u tom „Grandovom“ takmičenju. 

Svoju publiku uskoro će obradovati novim pjesmama koje je povjerio, kako reče, najboljem studiju "Hazard" u Bugojnu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.