ISPOVIJEST

Džej priznao: Alkohol, cigarete i malo "bijelog" uništili su mi srce

Glossy

16.3.2018

Pjevač Džej Ramadanovski uspješno se oporavlja nakon ozbiljne intervencije na srcu koja mu je prije nekoliko mjeseci po hitnom postupku odrađena na jednoj prestižnoj klinici u Beču. Folker, uz čije je hitove "Rađaj sinove", "Sunce ljubavi", "Nedelja", "Slažeš li se ti" i mnoge druge stasalo nekoliko generacija, priznaje da je bio uplašen za svoj život, jer je operacija bila i više nego zahtjevna.

Međutim, pjevač je slušao savjete doktora koji su uspjeli da mu pomognu da se za kratko vrijeme "vrati u život", ali i svojoj velikoj ljubavi - muzici, piše Glossy.rs.

- Džeki je mnogo toga prošao. Bilo je i lijepih i manje lijepih trenutaka, ali čini mi se da je operacija nešto najteže što mi se dogodilo. Priznajem, život koji sam vodio od najranijeg djetinjstva doveo me je do toga da eto, s pet banki odem pod nož. Bilo je čupavo. Srce mi je moglo stati. Imao sam ozbiljnu intervenciju srčanih zalizaka i sada moram da povedem računa o svom zdravlju - počinje priču pjevač, koji je odlazak kod ljekara shvatio kao opomenu i šansu za novi početak.

- U tim trenucima, cijeli život mi je prošao kroz glavu. Ništa nisam mogao promijeniti jer sam, paraliziran od bola i tuge koja me je obuzimala, bio nemoćan. U jednom trenutku pomislio sam da me nema, da legnem i više nikada se ne probudim kako me ujutru ne bi sačekali svi problemi. Nije ti svejedno kada ideš da te sijeku. Veoma sam zahvalan doktoru što mi je spasio život i što sam uspio prebroditi najteži trenutak u životu. Imao sam sreće što mi nisu lomili grudni koš, jer onda ne bih mogao da pjevam još četiri mjeseca. Uradili su te zaliske najnovijom tehnologijom. Sada moram mirovati, što me psihički ubija, jer hoću što prije da se vratim pjevanju. A svi su govorili kako ne mogu više, kako samo krkljam u mikrofon - priča pjevač i dodaje:

- Alkohol, cigarete, malo "bijelog", sve je to doprinijelo da uništim srce, ali i glas. Jedva sam govorio, a o pjevanju nisam ni razmišljao. Strahovao sam i pitao se šta dalje ako me napusti glas. Ipak, Bog mi je rekao: "Dobar dan, Džeki imam za tebe još jedan plan". Imao sam ja mnogo grijehova, ali ne neke velike. Drugima sam pomagao, bio sam dobar za okolinu, a loš za sebe. Sada je sve to iza mene. Promijenio sam život, navike. Shvatio sam kako želim da živim jer imam za koga. Unuk i kćerke moja su najveća sreća. Oni su prošli pakao zbog mene. Sada želim da im nadoknadim za sve što su brinuli. Želim da pjevam i da se igram s mojim prevarantom Adrianom. On je moje sunce ljubavi. Vratio sam se poslije svega i želim još dugo pjevati i da uživati u ovom životu i svim njegovim blagodatima - zaključuje Džej.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.