EVERGRIN

Kako je nastala poznata Oliverova "Cesarica"

Arhiv

CDM

18.3.2018

Kada neko spomene Olivera Dragojevića, velike su šanse da se prvo sjetite "Cesarice". Pjesma je jedna od Oliverovih najpopularnijih, a radio ju je Zlatan Stipišić Gibonni.

Danas ima status evergrina, a Oliver ju je zamalo vratio. 

- Nju sam "oteo" Vinku Coci. Došao sam kod Zdenka Runjića i pitao bi li ja mogao snimiti tu pjesmu, a on mi kaže – ne možeš, to je za Cocu. Pitam ga ja – je l` zna Coce već za tu pjesmu? – ne zna kaže, a ja ću na to – onda mi je daj, neće Coce nikada znati da je bila njegova. Otišao sam u studio i snimio "Cesaricu". I kad sam je napokon snimio, ostavila me potpuno hladnim, bio sam razočaran. Nakon toga sam nazvao Gibonnija i pitao mogu li ja tu pjesmu otpjevati onako kako ja želim? A on kaže – kume, radi šta ti je volja. Dodao sam neke svoje ukrase, ponovo je snimio i pustio Gibonniju, a on kaže – pa ovo je pet puta bolje! A bio sam sa "Cesaricom" već na putu da odustanem… - ispričao je svojevremeno Oliver.

Gibonni je otkrio kako je napisao "Cesaricu".

- Dvadeset minuta nisam se silno trudio, ništa nisam mijenjao na njoj, ni jednu riječ, zarez, bila je takva kakva je. Nerealno romantična, bila je pjesma kao da nije i za to vrijeme, to je bila `92 godina. Nije bila za to vrijeme. To je kao da gledaš neki italijanski film ili američki mjuzikl gdje su svi dobri, svi se smiješe, izlaze na prozor, svi pjevaju.

"Cesarica", ali i mnogi drugi hitovi, donijeli su Oliveru titulu jednog od najvoljenijih pjevača u Hrvatskoj i regionu.

Ovih dana primit će nagradu "Porin" za životno djelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.