MUZIKA

Almas Smajlović: Nisam sretan kad vidim situaciju kojom smo okruženi

Smajlović: Talenata imamo, ali scene kao scene nemamo

Razgovarao: Fuad MUSTAFIĆ

26.3.2018

Almas Smajlović (45), prepoznatljiv kao frontmen “Erogenih zona”, nakon što je prošle godine krenuo u solo karijeru, posljednjih mjeseci skoro da i ne izlazi iz studija, gdje snima svoj prvi samostalni CD. Prošle godine je objavio singl “Sat”, kojim je najavio povratak na muzičku scenu, a u međuvremenu je objavljen i singl “Kad boriš se sam”, koju je snimio s Tifom. 

Novi singl

- U posljednje vrijeme intenzivno radim na novom album. Uglavnom sam pri kraju, ali se svako malo vraćam, dosnimavam, brišem tekst, dodajem drugi... Ne smijem požuriti i reći tačno kad će CD ugledati svjetlost dana, ali mislim da će se to desiti uskoro – kaže Smajlović.

Otkrio nam je i da će publiku ovih dana obradovati i novim singlom.

- Odlučio sam se da to ovog puta bude pjesma “Zmija”. Iako je ona trebala biti prvi singl, nju sam prvu snimio, igrom slučaja odlučio sam se za “Sat”. Ipak, “Sat” mi je najvažniji, jer se direktno tiče jednog lijepog događaja u mom životu. I kad smo planirali objaviti “Zmiju”, desio se film o Tifi pa smo i pjesmu morali pustiti ranije kako bismo najavili taj dokumentarac – ističe Smajlović.

Kako kaže, izuzetno je zadovoljan kako je publika prihvatila nove pjesme.

- Vidim da se pjesme često puštaju i na radiostanicama, a vidim i da su reakcije na društvenim mrežama uglavnom pozitivne. Bitno mi je da sam i ja zadovoljan, ne bih ni objavio pjesme da je drugačije. One opisuju mene, sve ono šta sam ja, ustvari, danas. U skladu su sa svim mojim načelima – kaže Smajlović.

Rođenje sina

Prokomentirao je i stanje na  muzičkoj sceni.

- Talenata imamo, oni mnogo snimaju, rade, ali scene kao scene nemamo. Ništa nije sistemski riješeno, ali da postoje iznimno talentirani pjevači, muzičari i producenti, to nikad na našim prostorima nije bilo sporno – govori Smajlović.  

Neko vrijeme ga nije bilo na društvenim mrežama, ali se, ipak, vratio. No, koliko može, trudi se da porodični život krije daleko od očiju javnosti.  

- Na društvenim mrežama skoro nikad ne objavljujem ništa u vezi sa porodicom i intimnim životom. S obzirom na to da je pjesma “Sat” u vezi s rođenjem mog sina, tada sam objavio i svoju fotografiju s njim, a pojavio se i u spotu. On je tu  mala bebica. Veoma sam vezan za porodicu i to me usrećuje. Generalno sam zadovoljan i sretan svim što radim i što je u vezi sa muzikom i porodicom. Nisam sretan kad vidim situaciju koja nas okružuje, ali šta ćemo – kaže Smajlović.

Dodaje da nema mnogo slobodnog vremena, ali se trudi da što više bude sa porodicom.

- Osim porodici, volim se posvetiti i prijateljima. Prijateljstvo je nešto što se stalno mora njegovati tako da se trudim da se češće viđam s nekim ljudima do kojih mi je stalo, bar koliko mogu i koliko mi obaveze dozvoljavaju – zaključuje Smajlović.  

Neobična varijanta

- Još se nisam odlučio na koji način da prezentiram nove pjesme. Ipak, imam ideju koja bi se mogla realizirati prije objavljivanja albuma. Nastupao bih sam u jednoj neobičnoj varijanti, a kad se album objavi, onda ću svakako nastupati s bendom – kaže Smajlović.

Hamo, Nećko, Đani...

- Osim Tife, na albumu će biti još dobrih i poznatih muzičara. Mnogi su već utkali neki dio svog izražaja, Hamo i Nećko iz “Konvoja”, Đani Pervan, koji je producent, Muamer Đozo... Svi su mi se rado odazvali i prohvatili da rade – kaže Smajlović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.