MUZIKA

Dino Šaran za "Avaz": Radimo stvari koje se ljudima lijepe za uho

Šaran: Nove pjesme imaju lijepu poruku

Piše: F. MUSTAFIĆ

26.3.2018

Legendarna sarajevska grupa „Letu štuke“ nedavno je objavila novi spot za pjesmu „Supermarket“ i pobrala pozitivne reakcije kako u našoj zemlji tako i u regionu. Frontmen benda Dino Šaran u razgovoru za „Dnevni avaz“ kaže da je posebno zadovoljan kako je publika prihvatila novu pjesmu, a raduje ga i činjenica da je spot vrlo gledan.  

Presjek stanja

- Napravili smo zanimljiv i jedan nesvakidašnji spot. Pjesma nosi snažnu poruku, pa smo i željeli, a na kraju i uspjeli da na simboličan način predstavimo tranzicijski fenomen polovičnosti i površnog načina razmišljanja. Naravno, najveći posao je uradio režiser spota Admir Švrakić, čija je, ustvari, ovo ideja i bila. Djelo je u eteru, reakcije su pozitivne, što znači da smo uradili dobru stvar – kaže Šaran.

Prema njegovim riječima, supermarket predstavlja mjesto koje može poslužiti kao presjek stanja modernog društva i mentaliteta.

- Ovo je, zapravo, jedna poluljubavna pjesma o jednom poludruštvu. Ona je vrlo radiofonična, živa i dobra za ovaj period godine. Radimo stvari koje su ljudima lijepe za uho, a što je slučaj i s ovom pjesmom.

Dva singla

Posljednjih mjeseci članovi „Letu štuka“ intenzivno rade na novom, četvrtom studijskom albumu. Nakon osam godina, koliko je prošlo od „Brojeva računa“, planiraju u septembru svoje fanove počastiti novim nosačem zvuka.

- Iako nas tokom ljetnih mjeseci očekuje dosta žive svirke, planiramo u septembru objaviti novi album. U narednom periodu, nakon „Supermarketa“, objavit ćemo još dva singla sa spotom kako bismo na neki način najavili album. O kojim pjesmama je riječ, ne mogu otkriti. To publici ništa ne znači jer ih nije čula, ali samo mogu obećati da i one imaju lijepu poruku – ističe Šaran.

Članove benda već 31. marta očekuje i koncert pred splitskom publikom.

- Radujemo se da ćemo nakon mnogo vremena ponovo svirati u Splitu. Tamo imamo dosta publike, pa se ovih dana polako i pripremamo za taj nastup –zaključuje Šaran.

Ugodno s korisnim

- U „Supermarketu“ okupili smo neke od naših najpopularnijih mladih glumaca. Takav je bio dogovor, odradili smo to, kako na prijateljskoj tako i na poslovnoj osnovi, odnosno spojili ugodno s korisnim – dodao je Šaran.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.