MUZIKA

Kortni Lav u velikim problemima nakon što je "zaboravila" da plati porez

Avaz.ba

26.3.2018

Pedesettrogodišnja Kortni Lav (Courtney Love) nagodila se sa američkim vlastima prije tri mjeseca oko neplaćenog poreza iz perioda od 2009. do 2011., pa im je platila 266 hiljada dolara, ali to nije sve.

Navodno, Kortni državi duguje porez i za 2016. godinu, a dug je do sada dosegao 569 hiljada dolara, piše američki magazin „The Blast“.

Inače, pjevačica je prošlog mjeseca odala počast svom pokojnom mužu, frontmenu grupe Nirvana Kurtu Kobejnu (Cobain), koji je počinio samoubistvo prije 24 godine.

Par se vjenčao 1992. godine na Havajima, a ubrzo su dobili kćerku Frensis Bin (Francis Bean) (26) koja je nedavno producirala dokumentarni film „Kurt Kobejn: Montaža pakla“.

„Moja kćerka je odradila sjajan posao. Dokumentarac je odličan i govori toliko toga što bi Kurt želio da kaže“, rekla je Kortni.

Kortni Lav se nedavno „vratila“ i na muzičku scenu i pojavila u spotu prijatelja Merlina Mensona (Marlyn Manson) za pjesmu „Tattooed In Reverse“ u kojem glumi medicinsku sestru koja Mensona vozi u invalidskim kolicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.