MUZIKA

Neno Murić u Podgorici doživio noć za pamćenje

E. S.

27.3.2018

Neno Murić jedan je od rijetkih pjevača koji su pozvani da nastupe na koncertu u okviru manifestacije „Dani kulture Bošnjaka u Crnoj Gori“.

Neno je tako u Podgorici na prijemu i svečanoj akademiji „Bošnjaci i multikulturalnost Crne Gore“ u hotelu „Hilton“ nastupom s Amelom Frljučkić najavio koncert tradicionalne muzike „U bašči sevdaha”, koji je održan u sali KIC „Budo Tomović“.

- U prepunom Kulturnom centru „Budo Tomović“ skoro dva sata ljudi su pjevali uz nas i pokazali koliko vole sevdalinku. Ovo je bila noć za pamćenje i drago mi je što sam bio dio koncerta ispunjenog najljepšim muzičkim notama. Hvala domaćinima na lijepom prijemu i gostoprimstvu, nadam se da ćemo se družiti i naredne godine - rekao je Murić.

Tokom boravka u Podgorici Neno je doživio i jednu anegdotu u taksiju na putu prema koncertnoj sali.

- Jedan od taksista me zamolio da mu otpjevam djelić sevdalinke „Kraj tanana šadrvana“. Naravno, pristao sam. Taj gest ga je oduševio i, kada smo stigli na adresu, a ja sam trebao platiti vožnju, on je samo rekao: „Pozdravi sve u Sarajevu, vožnju si platio sevdalinkom'' - govori Murić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.