GREŠKE

Rambo Amadeus priznao: "Slatko od snova" je greška, htio sam uzeti pare nabrzinu

Mulj.net

30.3.2018

Kultni muzičar Rambo Amadeus, koji ovih dana radi na svom solarnom jedrenjaku i novoj muzici, za crnogorski muzički portal mulj.net pričao je o potezima u karijeri koji su izazvali podijeljene reakcije njegovih fanova.

- Samo na ‘Slatko od snova’ (treš-film iz 1994. s turbo-folk pjevačicom Draganom Mirković) gledam kao na veliku grešku. Htio sam uzeti pare nabrzinu i bježim u inozemstvo, daleko od unezvijerenih ratnih histerija. Plan nije uspio, ostala je moja loša uloga u lošem filmu, jedan prosječan i jedan izvanredan komad - Gongo. Evrovizija, to jest komad koji je ostao veoma kul, evo napravili smo i alternativni video. Kao i duet s Knezom, i to mi je vrlo kul, naročito ’Đede Niko 2’, koji nikad niko nije pustio na radiju, što je kuriozitet, i za svaki respekt. Vjerujem da ga je malo ko i čuo. Na internetu ga nema - rekao je Svjetski Kilo Car.

On je naveo da nije upućen u dešavanja na domaćoj rok-sceni, ali da prati džez i bluz, te pohvalio crnogorskog kolegu Ivana Marovića, kojeg je opisao kao dobrog, originalnog autora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.