NOVITETI

Edin Hadžipašić će otpjevati pop-rok balade na svoj način

Kemal, Hilmo i Edin

B. Š.

4.4.2018

Nakon izuzetno uspješnog CD-a „Za Adelinu“ snimljenog prošle godine, Edin Hadžipašić iz Njemačke odlučio se za snimanje novih pjesama pa i kompletiranje još jednog albuma koji namjerava objaviti u ovoj godini.

Naime, Edin je u saradnji, s njegovim užim krugom saradnika među kojima su istaknuti i cijenjeni muzičar, gitarista Kemal Suljević i menadžer Hilmo Peljto, odlučio snimiti nekoliko starih pop-rok balada. Između ostalih su pjesme „Deni“ grupe „Cod“, „Da li znaš da te volim“ Dade Topića, „Ti samo budi dovoljno daleko“ grupe „Generacija 5“…, a sve te pjesme Edin bi kao i do sada snimao u studiju Džeme Novakovića u Njemačkoj.

- Mislim da su se ne samo mladi ljudi već i istinski ljubitelji dobre pjesme zasitili tih nekih hitova i pjesama koje traju samo jedno ljeto, a te stare pjesme, balade već godinama žive među ljudima i ljubiteljima istinskih starih hitova. Svaku tu pjesmu donosim na neki meni svojstven način, a mnogi koji su čuli te pjesme u mojoj izvedbi, bili su oduševljeni. To mi je zapravo i bio podstrek da uđem u studio i počnem sa snimanjima. Mislim da će to biti CD koji će mnogima probuditi uspomene, na neka ljepša i sretnija vremena - rekao nam je Hadžipašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.