MUZIKA

"Crvena jabuka" novi album snima u Sarajevu

Piše: E. S.

7.4.2018

Pod budnim okom Dražena Žerića Žere, na relaciji Sarajevo – Ivanić - Zagreb, „Crvena jabuka“ je započela snimanje novog albuma u studiju Mirka Šenkovskog Geronima. Kako nam ja kazao Geronimo, koji je autor većine tekstova na albumu, atmosfera u studiju je vrlo opuštena, ali i radna.  

- Žera i ja smo dugogodišnji prijatelji, tako da sve radimo kroz šalu, laganu i opuštenu atmosferu, što je i sada slučaj, i sigurno rezultati neće izostati. U petoj smo brzini i album ćemo relativno brzo završiti. Vjerujemo jedan drugome i to je najvažnije – kazao je Geronimo.

Tvorac brojnih hitova dodaje da je zadovoljan kako zvuče nove pjesme „Crvene jabuke“ te njihov novi album naziva sarajevskim.

- Ima nekoliko pjesama koje podsjećaju na „Jabuku“ iz najboljih vremena i drago mi je da mi je Žera ukazao povjerenje da budem većinski autor, čak 11 pjesama na albumu. Činjenica je da on mnogo voli Sarajevo, stoga nije čudno da ima nekoliko pjesama koje direktno ili indirektno govore o Žerinoj nostalgiji prema rodnom gradu. Mislim da imamo sjajan album i da će publika biti zadovoljna – kazao je Šenkovski.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.