PREMIJERA

Damir Džakić objavljuje spot za „Samo je duša ostala“: Bosanac je uz mene

A. Sa.

7.4.2018

Damir Džakić, mladi pjevač iz Banovića, postao je popularniji nakon što se pojavio u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Tamo je, i pored tadašnje izuzetno jake pjevačke ekipe, bio jedan od favorita.

Ne samo da je tokom takmičenja zbog pjevanja postao miljenik publike iz cijelog regiona nego i zbog svog ponašanja. Više puta su mu kazali kako je jedan od rijetkih koji se, bez obzira na iznenadno veliku popularnost, nije promijenio te da slava nije utjecala na njega.

I tokom takmičenja, bio je drugačiji od drugih. Svjesno je birao pjesme koje se često ne interpretiraju u tom takmičenju pa je i po tome postao prepoznatljiv.

Bilo je veoma zanimljivo kada je u jednoj emisiji pjevao „Samo je duša ostala“, pjesmu Hame i Sose. Ta prelijepa numera, uz Damirovu vrhunsku interpretaciju, oduševila je sve članove žirija, posebno Acu Lukasa.

On mu je tada u emisiji kazao kako bi bila šteta da tu pjesmu ne snimi u novom aranžmanu te da mu Hamo i Soso trebaju vječno biti zahvalni jer nikada za tu pjesmu nisu dobili bolju reklamu.

I Damir ga je poslušao. „Samo je duša ostala“ dobila je novi aranžman zahvaljujući Draganu Stojkoviću Bosancu, koji se maksimalno potrudio da on bude što bolji, samim tim i ova Džakićeva pjesma. Damir će sutra objaviti i spot za istoimenu numeru.

- Velika mi je čast sarađivati s Bosancem, velikim umjetnikom, čovjekom koji je uvijek spreman pomoći mladim pjevačima. Sretan sam što je baš on radio aranžman za novu pjesmu. Vjerujem da će se i spot svidjeti publici – zadovoljan je Damir Džakić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.