INTERVJU

Tridesete su fatalne, vladajte njima kao kraljice

Razgovarala: Enisa SKENDEROVIĆ

8.4.2018

Žanamari Perčić važi za jednu od najseksepilnijih hrvatskih pjevačica. Ona i njen suprug Mario, bivši maneken i muzičar, tandem su iz snova. Osim što uživaju u skladnom bračnom životu, mogu se pohvaliti i vrlo uspješnom poslovnom saradnjom.

Posljednje godine potpuno su se posvetili kćerki Gabrieli. Ipak, rad na novim pjesmama, kako nam je kazala, ne izostaje pa tako svaki trenutak koristi da bi se posvetila karijeri. U razgovoru za “Dnevni avaz” Žanamari je govorila o privatnom životu i novim angažmanima te je otkrila na koji način održava zavidnu liniju.

Kafa u krevetu

- Moj životni tempo je trenutno prava hemija. Uz svoju prekrasnu trogodišnju curicu Gabrielu, doslovno sam 24 sata dnevno u pogonu, a svake minute koju ugrabim radim nove pjesme i spotove i za sebe i za druge izvođače. Mario i ja zajedno vodimo produkcijsku kuću “V.R.H. Productions”. Locirani smo u Tučepima, omiljenoj destinaciji za odmor, tako da bendovi i izvođači koji žele snimati albume i spotove upravo u ovakvoj zen atmosferi dolaze u naš muzički studio. Tu smo snimili i spot za moju novu ljetnu pjesmu “Kraj programa”, koju ću objaviti u maju – kazala je Perčić.

 Kakav je osjećaj sarađivati sa suprugom?

- Da sam sama sebi pisala životni scenarij, ne bih ga bolje napisala. Moj muž je neustrašivi vizionar i umjetnik, a muzika mu doslovno teče venama. Nisam mogla poželjeti bolje. Divan je suprug, vrhunski producent i saradnik. Nama je samo nebo granica, jer se izvrsno nadopunjujemo.

Otkrijte nam Vaš najromantičniji trenutak?

- Svakog jutra mi donese kafu u krevet, jer zna da mi dugo treba da se razbudim. Uvijek dobijem osmijeh uz kafu i, kad mi tako počne dan, mislim da mogu pobijediti svijet. I ja pazim na njega, naravno, ali ovo s kafom je neki mali ritual koji mi on uvijek pokloni s ljubavlju. Nije meni problem samoj napraviti, ali, jednostavno, nije istog okusa, jer on uvijek stavi malo ljubavi. Tu tajnu mi je sam odao.

Žene na vrhuncu

U javnosti Vas nerijetko nazivaju "femme fatale", imponira li Vam to?

- Svaki kompliment imponira ako je iskren. Čak i onaj kliše kojeg se muškarci drže kao pijan plota: “Stariš kao vino.” Ako mi to neko kaže kad budem bila u pedesetima, shvatit ću ga kao kompliment, ali nikako sad, u tridesetima, kad smo, kao žene, na vrhuncu. Dvadesete su za odrastanje i učenje, a tridesete su za život u punom cvatu i raskošu, redanje poslovnih uspjeha, stvaranje porodice, majčinstvo... Sve se doslovno događa upravo tada, i to s dobrim razlogom. Tridesete su fatalne, vladajte njima kao kraljice.

Na koji način održavate zavidnu liniju?

- Četiri godine nisam bila u teretani, a na prehranu sam pazila samo dva mjeseca nakon poroda kad sam se željela dovesti u red. Iako geni rade svoje, ipak sam se odlučila ponovo vratiti treningu, jer mi je potrebno mnogo energije za životni tempo kakav vodim. Majčinstvo, svirke i konstantna snimanja danas su postali važniji nego ikad zbog Instagrama, na kojem imam mnogo fanova. Važno mi je da ispunim i njihove želje i iznenadim ih fotografijom baš svakog dana.

 Ljepota ili pamet, šta je važnije za uspjeh?

- Uvijek pamet, kreativnost i osobnost. Kad je osoba lijepa iznutra, ona zrači i privlači dobre stvari i dobre ljude.

Maske na estradi

 Estrada je za Vas...

- Jedna velika pozorišna bina, a ko su i kakvi su ti “glumci” kao osobe, znaju samo oni koji su pored njih kad se reflektori ugase i zastor spusti. Ima mnogo maski koje su tu s razlogom, mnogi ih nose da se zaštite, a neki ih nose kao scensku ulogu koju glume od prvog dana.

Presudno za dobar izgled...

- Za izgled je presudno odvojiti malo vremena za sebe, kojeg ja rijetko imam, ali zato u neposrednom komšiluku imam izvrsne saveznike i “beauty” salone i spa oaze, čiji sam ambasador, ali i veliki fan – kazala je Perčić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.