PROMOCIJA U SARAJEVU

Ususret ramazanu s ilahijom „Tvom Resulu“ Armina Muzaferije

A. Sa.

26.4.2018

U prelijepom ambijentu Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu danas je upriličena promocija spota i ilahije „Tvom Resulu“ Armina Muzaferije, koju je snimio u duetu s hafizom Azizom Alilijem na tekst prof. Džemaludina Latića.

Tekst je urađen na postojeću tursku melodiju autora Mumina Sarikaya, a za aranžman je bio zadužen Amar Češljar.

Prostor jedne od najstarijih kulturnih institucija na Balkanu bio je idealno mjesto da brojni prisutni gosti, Arminove kolege i prijatelji, te predstavnici medija prvi put čuju izuzetnu melodiju, koju su Muzaferija i Alili iznijeli na najbolji način, što su reakcije i aplauzi i potvrdili.

- Kada vam neko spomene ilahije, prva asocijacija je hafiz Aziz Alili. Velika mi je čast da sam ovu predivnu ilahiju izveo zajedno s njim. Sretan sam što smo okupili odličan tim, zasigurno najbolji, koji je radio na ovoj numeri. Među njima su, svakako, profesor Džemaludin Latić, Amar Češljar, i naravno cijela postava muzičara koja je radila na relaciji Sarajevo - Ankara. Sretan sam da je ova ilahija ugledala svjetlo dana pred mubarek ramazan, i nadam se da će na neki način još više probuditi ljudska srca i osnažiti ljubav prema našem Poslaniku, a. s. – kazao je Muzaferija na predstavljanju u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.

Prisutnima se obratio i hafiz Aziz Alili, koji je izrazio zadovoljstvo što je dio ovog prelijepog projekta.

- Ponosan sam na ilahiju jer je urađena prema svjetskim standardima, a za to je Armin najviše zaslužan. Drago mi je što ilahijama pristupa s ovolikim poštovanjem i mnogo aška. Sretan sam i da veliki broj mladih ljudi radi na očuvanju ilahije i da se na taj način obogaćuje naš duhovni život. Neka ova predivna ilahija bude ramazanski poklon svima koji s nestrpljenjem čekaju mubarek ramazan - poručio je hafiz Aziz Alili.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.