MUZIKA

Jelena Tomašević oduševila Sarajlije, specijalni gosti Hari Varešanović i Maya Sar

A. Kuburović

E. S.

27.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

U pratnji novosadskog “Big benda”, s kojim sarađuje već godinama, popularna srbijanska pop pjevačica Jelena Tomašević večeras je prvi put održala solistički koncert u Domu mladih u Sarajevu. Atraktivnu suprugu glumca Ivana Bosiljčića sarajevska publika pozdravila je gromoglasnim aplauzom, a ona im je poručila da je zadovoljstvo obostrano zbog njenog gostovanja u bh. prijestonici.

- Velika mi je čast i mnogo sam uzbuđena i sretna, jer je ovo moj prvi solistički koncert u Sarajevu. Hvala svima koji su došli da me podrže - kazala je Tomašević. 

Tomašević je uoči koncerta poručila da očekuje pregršt emocija kojima je sarajevska publika uvijek nagradi, i emocije je i dobila. Koncert je započeo pjesmom "Panta rei" po kojoj njen prvi album nosi ime, nakon čega su se nizale pjesma “Oro”, “Ime moje”, “Da mi je da mi se vrati”, „Život u koferima“ koje je Tomašević dodatno dočarala svojim čarobnim glasom.

Na sceni sarajevskog Doma mladih Jeleni su se kao specijalni gosti pridružili Hari Varešanović, Maya Sar, te članovi hora „Princess Krofne“. Nakon koncerta u Sarajevu Jelenu očekuje koncert u njenom rodnom gradu Kragujevcu, sa kragujevačkim simfonijskim orkestrom.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.