HITOVI Sjajan singl koji će se naći na njihovom nadolazećem albumu

Poklon vjernoj publici: "Parni valjak" objavio pjesmu "Kad nemaš kud"

Avaz.ba
07.05.2018 15:49
A
A
A

"Parni valjak", rock 'n' roll institucija i najpopularniji bend u regiji, predstavlja novi singl "Kad nemaš kud". Snažan autorski pečat Huseina Hasanefendića Husa uz Akijev neponovljiv i izražajan vokal te sjajnu Tinu Kresnik, znače samo jedno – Valjak ima novi hit!

"Parni valjak" jedan je od onih bendova koji su nabolje mijenjali muzičke trendove na ovim prostorima, bili pokretač čitavog vala pop i rok-grupa i isporučili niz hitova koji će zlatnim slovima biti upisani u muzičku historiju. I nakon 43 godine karijere "Valjak" isporučuje hit za hitom, njegujući zvuk koji ih odvaja od ostalih, uz naravno prepoznatljiv Akijev vokal. "Kad nemaš kud", sjajan singl koji će se naći na njihovom nadolazećem albumu, poklon je njihovoj vjernoj publici za vrijeme koncertne pauze uzrokovane zdravstvenim stanjem Akija Rahimovskog.

Hus, Aki, Brk, Preksi, Bero i Dado jake su muzičke osobnosti čija je hemija rezultirala prepoznatljivim zvukom i činjenicom da su trenutno najveći hrvatski rok-bend čije pjesme starije i mlađe generacije znaju napamet. 

"Kad nemaš kud" sasvim će sigurno postati jedna od tih jer Husu inspiracije ne nedostaje, a Akijev prepoznatljiv vokal osnažen sjajnom izvedbom Tine Kresnik znače samo da se nazire novi "Valjkov" evergrin.