NASTUPI

Hus: Akija niko ne može zamijeniti

„Parni valjak“: Otkazali sve koncerte

Piše: N. AJNADŽIĆ

7.5.2018

Aki Rahimovski je početkom aprila imao blaži moždani udar. Iako se bolje osjeća, legendarni pjevač „Parnog valjka“ mora mirovati kako bi u potpunosti ozdravio.  

Bend je otkazao koncerte dok se Rahimovski ne vrati na scenu.

Kao nekada

Ipak, prethodnih dana regionom je odjeknula vijest da „Parni valjak“ prvi put u svojoj karijeri traži zamjenu za pjevača kako bi mogao održati svirku 17. maja povodom proslave 10. rođendana Radija „Antena“ u Zagrebu.

Naš poziv gitaristu benda Huseina Hasanefendića Husa zatekao je u sunčanoj hrvatskoj prijestonici te je rado pristao govoriti za „Dnevni avaz“ o svom prijatelju i kolegi Rahimovskom, kao i o navodima da traže njegovu zamjenu.

- Ne znam zbog čega je to važno. Aki je na oporavku, dobro je, ali mora još voditi računa o sebi. Mora mirovati i proći sve ono što mora proći da bi bio fit kakav je bio nekada – govori Hasanefendić.

Ističe da je ovaj nastup dogovoren davno, dok još nisu znali za problem koji će ih zadesiti.

- Dogovorili smo se da neko od pjevača koji će također učestvovati u proslavi nastupi s nama, onako prijateljski, ništa značajno, ništa veliko. Tek toliko da se obilježi ta godišnjica i da i mi, „Parni valjak“, na neki način učestvujemo u tome. Nikakve ozbiljnije priče iza toga nema – otkrio je Hus.

Bez plana

Dodao je da je to više spontano i da planiraju svirati nekoliko pjesama koje su općepoznate i koje mogu svi pjevati.

- Akija niko ne može zamijeniti. Ovo će biti na licu mjesta, ima nekoliko pjevača koji će nastupiti pa ćemo vidjeti, možda Gibonni, Massimo... Nemamo neki poseban plan, bit će kako bude. „Parnom valjku“ će definitivno biti neobično nastupiti s drugim pjevačem. Ali imali smo takvih situacija kada smo imali neke goste koji su se znali popeti na binu i pjevati s nama, od pokojnog Dine Dvornika do Gibonnija i Gopca... Toše je otpjevao „Jesen u meni“ s nama. Tako da neće biti prvi put – rekao nam je Hasanefendić.


Veliki povratak najesen

- Mi, zapravo, planiramo najesen jedan veliki povratak. Iduće sedmice idemo u studio da radimo neke pjesme. Sve je regularno osim što do daljnjeg nema nastupa dok se Aki ne oporavi u potpunosti. Mislim, on je već sada OK, ali moramo biti oprezni – istakao je frontmen „Parnog valjka“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.