MUZIKA

Ismet Nuno Arnautalić podijelio do sada neobjavljenu pjesmu ''Indexa''

Avaz.ba

8.5.2018

Bivši član najpopularnije bh. pop rok grupe ''Indexi'' Ismet Nuno Arnautalić objavio je na svom Facebook profilu snimak pjesmu kultne grupe koja nikad nije objavljena.

- Pregledavajući nedavno svoju muzičku arhivu, s idejom da konačno sakupim sve kompozicije koje sam komponovao na jednom mjestu, naišao sam na nešto što sam, čini mi se, potpuno izbrisao iz svoje memorije. I slušam pjesmu, naviru sjećanja... kroz maglu - napisao je Arnautalić.

Pjesmu "Ti misliš dobro bi bilo" Arnautalić je napisao 1982. godine i dao je Goranu Gerinu. Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman.

- Pjesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Pjesma se često vrtjela na radioprogramu. Kada ju je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju ''Ti misliš dobro bi bilo'' na već postojeću matricu na kojoj se nepogrešivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića - napisao je.

Napisao je i da su mu, kada je čuo ovu izvedbu, sve godine proletjele u jednom trenutku te da je poželio da s Bodom i Davorinom sjedi i sluša ovu pjesmu.

- Ja mislim, bilo bi dobro da podijelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas sjeća na našeg Pjevača - napisao je Arnautalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.