MUZIKA

Ismet Nuno Arnautalić podijelio do sada neobjavljenu pjesmu ''Indexa''

Avaz.ba
08.05.2018 12:20

Bivši član najpopularnije bh. pop rok grupe ''Indexi'' Ismet Nuno Arnautalić objavio je na svom Facebook profilu snimak pjesmu kultne grupe koja nikad nije objavljena.

- Pregledavajući nedavno svoju muzičku arhivu, s idejom da konačno sakupim sve kompozicije koje sam komponovao na jednom mjestu, naišao sam na nešto što sam, čini mi se, potpuno izbrisao iz svoje memorije. I slušam pjesmu, naviru sjećanja... kroz maglu - napisao je Arnautalić.

Pjesmu "Ti misliš dobro bi bilo" Arnautalić je napisao 1982. godine i dao je Goranu Gerinu. Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman.

- Pjesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Pjesma se često vrtjela na radioprogramu. Kada ju je Davorin Popović čuo, molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju ''Ti misliš dobro bi bilo'' na već postojeću matricu na kojoj se nepogrešivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića - napisao je.

Napisao je i da su mu, kada je čuo ovu izvedbu, sve godine proletjele u jednom trenutku te da je poželio da s Bodom i Davorinom sjedi i sluša ovu pjesmu.

- Ja mislim, bilo bi dobro da podijelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost, koje nas sjeća na našeg Pjevača - napisao je Arnautalić.

NA VRH