MUZIKA

Ko su favoriti za pobjedu na Eurosongu?

Agencije

11.5.2018

Kipar i Izrael su prvi favoriti za pobjedu na sutrašnjem finalu takmičenja Eurosonga, dok je, prema kvotama na online kladionicama, Francuska odmah iza njih.

Prema podacima internet-stranice eurovisionworld.com, kiparska predstavnica Eleni Fureira, Grkinja albanskog porijekla, ima malu prednost prije prve generalne probe danas popodne.


Numera ''Fuego'', pop-pjesma s pamtljivim refrenom koji podsjeća na Šakiru ili Bijonse, u slučaju pobjede donosi oko dva eura na jedan uloženi.

Prva favoritkinja u sedmicama prije prvog polufinala u utorak, izraelska pjevačica Neta Barzilai, na kladionicama se kotira kao druga, s kvotom oko 4,5 prema jedan. Njena pjesma “Toy” je poziv na emancipaciju žena koji se dobro uklapa u duh pokreta #MeToo, s veselom muzikom i plesom koji oponaša hod pileta.


Francuski duet ''Madam Mesje'' se nalazi na trećem mjestu, a ukoliko budu pobjednici Eurosonga, onima koji su uložili u njih, donijet će između 10 i 15 eura na svaki uloženi, u zavisnosti od kladionice. Njihova pjesma ''Mercy'' govori o djetetu rođenom u migrantskom brodu.


Finale 63. izdanja Eurosonga bit će u subotu u Lisabonu.

Takmičit će se 26 finalista, a pobjednika će odlučiti kombinacija glasova žirija i gledalaca iz 43 zemlje učesnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.