MUZIKA

Grupa Arctic Monkeys objavila novi album

AFP

CdM

11.5.2018

Britanski rok bend ''Arctic Monkeys'' jučer su premijerno izveli novu pjesmu u emisiji ''Jimmy Fallon Live!'' i tako najavili novi album koji je od danas u prodaji.

Pjesmom ''Four Out of Five'' najavili su novi album ''Tranquility Base Hotel & Casino'', koji je prvi album od uspješnog albuma ''A.M'' iz 2013. godine.

- Ovakve ''Arctic Monkeys'' niste do sada čuli. Ako tražite jak zvuk, bit ćete razočarani. Ali ako hoćete da se blago naježite onda je ovo njihov najintrigantniji album do sada - navodi se u kritikama.

- Prvo će vas totalno preplaviti osjećaj zadovoljstva, a onda ćete se truditi da povežete tačke, a onda se možda zapitati da tu nešto ne ide da biste na kraju shvatili koliko je to jedan inteligentan dizajn.

Frontmen benda Aleks Tarner (Alex Turner) govorio je o novom albumu za BBC Radio 1 i rekao da se stidi nekih stihova koje su ranije pisali on i momci iz benda.

- Mislim da to može pomoći. Dok smo se pripremali za turneju, slušali smo neke stare pjesme. Ima nekih riječi, zaista… Ne znam o čemu smo tada mislili dok smo ih pisali - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.