NETI PRIJETILI SMRĆU

Izraelska pobjednica Eurosonga odgovorila Bosancima, Srbima i Albancima: Grozno je ovo što radite!

Espreso.rs

15.5.2018

Pobjednica Eurosonga, izraelska pjevačica Neta Barzilaj iznijela je svoje impresije o pobjedi na takmičenju, ali i progovorila o prijetećim porukama kojima joj danima unazad sve društvene mreže zatrpavaju ljudi iz Bosne i Hercegovine, Albanije i Srbije.

- Upravo su mi javili da je Dana international skočila u fontanu i ne mogu da vjerujem da je ispunila obećanje, jer kada smo se posljednji put čule, rekla mi je da će, ukoliko pobijedim, učiniti to što upravo jeste, pa ona je kraljica! Utisci se polako slažu, sreća ne jenjava, ali moja nesanica tek postaje problem, kaže Neta i dodaje:

- Bit ću muzički ambasador svoje zemlje, zemlje koju volim najviše na svijetu i to upotpunjuje moju sreću! - rekla je Neta.

Neta kaže da postoje i manje lijepi trenuci, pogotovo kada se radi, vjerovali ili ne, o Bosni i Hercegovini, Srbiji i Albaniji.

- Čula sam dosta lijepih stvari o Balkanu, zemljama i ljudima, ali ja nemam lijepa iskustva. Nisam političar i politika me ne zanima, ali predstavljam svoju zemlju i zbog toga sam na meti raznih poremećenih umova. Iz Bosne, Albanije, pa i iz Srbije sam dobila mnoštvo prijetećih poruka zbog dešavanja u Izraelu. Pokušavam da ignoriram sve te poruke, ali je grozno da ti se neko obraća na taj način i prijeti ti smrću samo zbog toga što predstavljaš svoju zemlju na muzičkom festivalu - rekla je Neta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.