KIJEV

2Cellos izvodi himnu Lige prvaka uoči finalnog meča Real Madrid - Liverpul

Fena
18.05.2018 16:21

Luka Šulić i Stjepan Hauser izvest će posebnu verziju himne Lige prvaka nekoliko trenutaka prije finalne utakmice između Real Madrida i Liverpula, saopćeno je u petak iz Evropskog nogometnog saveza UEFA.

Duet 2Cellos izvest će muzički komad omiljen među nogometnim navijačima širom svijeta samo nekoliko trenutaka prije finalne utakmice Lige prvaka u Kijevu u subotu, 26. maja.

Mladi čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, koji čine dinamični instrumentalni duet, izvest će vlastitu verziju čuvene himne Lige prvaka, dok se nogometaši Real Madrida i Liverpula budu okupljali za najveći meč u klupskom nogometu.

- To je sjajna prilika za nas da budemo dio tako nevjerovatnog događaja. To je trenutak koji ćemo pamtiti do kraja života i nadamo se da ćemo izvesti koncert za pamćenje - kazao je Hauser.

Šulić i Hauser, koji su iz Hrvatske i Slovenije, nastupaju od djetinjstva. Šulić je diplomirao na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, a Hauser u Kraljevskom sjevernom muzičkom koledžu u Mančesteru.

2Cellos stekli su svjetsku slavu u 2011., kada su svojom izvedbom pjesme Majkla Džeksona (Michael Jackson) ''Smooth Criminal'' osvojili svjetske top-liste i stekli su veliki broj sljedbenika na YouTubeu, dok je njihova verzija pjesme ''Thunderstruck'' čuvenog benda ACDC pregledana više od 115 miliona puta.

Dvojcu nisu nepoznate velike pozornice jer su pozvani na turneju s Eltonom Džonom (Elton John), pored nastupa na brojnim svjetski poznatim koncertnim pozornicama kao što su londonski Royal Albert Hall i Radio City Music Hall u Njujorku, navode iz UEFA-e.

NA VRH