RAZGOVOR

Amel Ćurić za "Avaz": Merlin je veliki čovjek, poklonio mi je pjesmu

E. BAKIĆ

21.5.2018

Amel Ćurić snimio je obradu pjesme Dine Merlina "Dobro veče, tugo" te prije nekoliko dana objavio i spot. Novi aranžman za Merlinov hit iz 1987. godine potpisuje Amil Lojo.

Kako je u razgovoru za „Dnevni avaz“ kazao, posebna mu je čast što je obradio pjesmu najveće zvijezde na Balkanu.

 Reakcija publike

- S obzirom na to da je ovo pjesma koja je pomalo zaboravljena, a pri tome nikada nije imala svoj video, Amil i ja smo odlučili kontaktirati Dinu Merlina. Pitali smo ga pristaje li na saradnju i koji su njegovi uvjeti da bi se to ostvarilo. Dino je još jednom pokazao ljudsku veličinu i rekao da ne postoje nikakvi uvjeti te mi faktički poklonio pjesmu. Neizmjerno mu hvala na tome – govori nam Ćurić.

Raduje ga i činjenica da video ima veliki broj pregleda, a fanovi ga svakodnevno zovu kako bi mu čestitali.

- Uspjeh je veći što je projekt publika dobro prihvatila, jer je zaista teško pjevati Merlinove pjesme upravo zato što on važi za jednu od najvećih zvijezda Balkana do sada – kaže Ćurić.

Osim što radi na novim pjesmama, pjevač je koncentriran i na TV šou „Tvoje lice zvuči poznato“ (TLZP), gdje je do sada imitirao brojne muzičke ličnosti.

- Šou je posebna priča. To je nešto sasvim drugačije od svega u čemu sam učestvovao. Veoma je zanimljivo nositi sve one kostime i maske, ali i mnogo naporno. Zna se desiti da po šest sati sjedite na stolici dok vam prave masku... Zaista posebno iskustvo u mom životu. Publika je upoznala i moje drugo lice, glumu. Volio bih jednog dana glumiti u nekoj seriji ili filmu. Mislim da bih to odlično odradio – pojašnjava Ćurić.

Krenulo me kako sam se oženio

Amel će uskoro prvi put postati otac i priznaje nam da nije još u potpunosti spreman.

- Svjestan sam kakva odgovornost mi dolazi, ali mislim i da je to prirodno za očeve. Ali se mnogo radujem i jedva čekam – kaže Ćurić, i dodaje da mu je sve krenulo nabolje otkada je sa suprugom Jelenom stupio u brak.

 Na estradi ima svega

- Danas je veoma teško postići nešto na estradi jer je pretrpana svime i svačim. Ali, ukoliko se trudite, radite, stvarate, uspjeh mora doći. Tako je i s ostalim stvarima u životu – poručuje Ćurić.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.