PRIJATELJSTVO Jedan od najljepših dueta na estradi je upravo njihov za pjesmu „Jedina“

Jasna Gospić priprema koncert u Beogradu: Tifu cijenim jer je jedinstven i dosljedan sebi

A. Sa.
25.05.2018 15:36

Jasna Gospić i Mladen Vojičić Tifa gaje iskreno prijateljstvo još iz gimnazijskih dana. Mada su ih životni i poslovni putevi odveli na različite strane, sretni su kada god se sastanu, a ti dragocjeni trenuci su prilika da nadoknade propušteno, prisjete se nekih anegdota iz mlađih dana, te porazgovaraju o tome šta su radili u periodu kada se nisu imali priliku vidjeti.  

Jedan od najljepših dueta na estradi je upravo njihov, za pjesmu „Jedina“, koju je za njih napisao Mirko Šenkovski Geronimo. Ljubavna pjesma nosi osjećajnost i rokerski ton, a Jasna i Tifa su je iznijeli na najbolji način i svako joj je dao svoj specifičan pečat. To je razlog što se našao na Jasninom albumu dueta „Muzici s ljubavlju“, jer je druženje s Tifom svakako lijep dio Jasnine mladosti, ali i karijere.

- Ja i Tifa smo oboje bili đaci Druge gimnazije, a živjeli smo u istoj ulici. Isticali smo se drugačijim stilom, ja svojom kovrdžavom kosom, a Tifa rokerskim stavom buntovnika. Tada je bio poseban i drugačiji, a cijenim ga jer je i danas ostao jedinstven i dosljedan sebi. Ima posebnu harizmu, a na sceni briljira. Muzika za njega nije puki posao, već način života, što ga i čini jednim od najvećih među muzičarima. Drago mi je što ćemo se družiti na sceni na mom beogradskom koncertu, koji bi trebao biti najesen - kaže Jasna Gospić.

Oglasi

NA VRH