HIP-HOP

"Malkice" je postala himna očevima koji imaju kćerkice

Frenkie: Najdraži milion

Piše: N. AJNADŽIĆ

28.5.2018

Nakon što su krajem prošle godine Frenkie, Kontra i Indigo objavili album „Egzil“, Fm Jam trojac ne miruje. Promocija novog ostvarenja dolazi u paketu s brojnim nastupima, pa su tako, osim po BiH, nastupali i u zemljama regiona, ali i po Evropi.

Njihov najnoviji spot za pjesmu „Tupakamaru“ pokupio je za kratko vrijeme velike simpatije fanova, posebno jer je posvećen jednom od najpoznatijih repera svijeta Tupaku Šakuru (Tupac Shakur).

Kultne fotografije

Povodom toga, Tuzlak Adnan Hamidović Frenkie govorio nam je o novom uratku, koncertima, ali se osvrnuo i na uspjeh njegove možda najemotivnije numere „Malkice“, koju je napisao svojim kćerkama.

- Spot za „Tupakamaru“ malo je komercijalniji. Pjesma je klupska i onda je i spot išao u tom smjeru. Prvi put imamo djevojke koje plešu i za neke naše fanove je to bilo iznenađenje i šok na prvu. U nekim scenama smo ubacili pojedine kultne fotografije iz Tupakovog života. Reakcije su u velikoj većini pozitivne i broj pregleda pokazuje da se ljudima sviđa – govori Frenkie.

Dodao je da je bilo lijepo na setu, posebno, kako kaže, s lijepim djevojkama milina je raditi.

Brojne obaveze Adnanu ne ostavljaju mnogo slobodnog vremena, ali se ne žali.

- Nedavno smo u Zagrebu promovirali album, a ovaj prethodni vikend nastupali smo u Bihaću. Već sljedeći idemo u Njemačku, tačnije u Minhen. Imamo skoro stalno neka dešavanja, sviramo, putujemo, što je super. Dosta smo aktivni, a to je zahvaljujući „Egzilu“, koji je veoma dobro prošao kod publike – ističe reper.

Nedavno se na svom Instagram profilu pohvalio da je njegova pjesma „Malkice“ dostigla više od milion pregleda.

- To mi je najdraži milion. Pjesma je posvećena mojim kćerkama i drugačija je od ostalih. Drago mi je što se toliko sluša. Zbog nje sam doživio neke nove situacije u životu i karijeri. Znaju mi prići roditelji koji mi iskreno kažu da ne slušaju moju muziku, ali da im je „Malkice“ fantastična. Mnogi očevi su se u njoj pronašli i u neku ruku postala je himna očevima koji imaju kćerkice – kaže Frenkie.

Novo iskustvo

Kaže kako mu je uloga oca donijela iskustvo i da su se u njemu probudile emocije koje nije imao ranije.

- A još kad postaneš dupli otac kao ja, to je nešto fantastično. Mnogo sam se bavio time i razmišljao o toj temi pa sam morao napraviti pjesmu. One ne slušaju još moju muziku, ali „Malkice“ su, naravno, slušale. Vodio sam ih i na nekoliko koncerta u Tuzli, došle su s mamom i gledale. Bilo im je fascinantno. Sada već znaju da tata ide na koncerte, pa me pitaju gdje idem, kako je, ko će biti i slično. Super je to. Jednom sam ih čak i izveo na binu. Jedna je počela plakati, dok je druga bila vesela i uživala je – iskren je Frenkie.

Vrijeme za more

- Stignem ja uvijek odmoriti i nastupi nisu neki umor. To je i ugodno i korisno i uživam u tome. Radnim danima sam kući, a vikendom na putu. Nije to previše naporno. Za more će se morati naći neko vrijeme da mogu s porodicom kvalitetno odmoriti – kazao je Frenkie.

Druženje sa Sergejom Barbarezom

Nedavno je ovaj reper zajedno s prijateljima i kolegama Edom Maajkom i DJ Soulom boravio u Hamburgu, odakle se pohvalio fotografijom sa Sergejom Barbarezom.

- Barbareza sam upoznao prije nekolikog godina u Hamburgu pa sam mu se ovaj put javio i došao je, družili smo se i uživali. Barbarez je legenda i veliki poznavalac muzike, a također se bavi „didžejingom“, što nisam znao ranije. Bilo mi je zadovoljstvo družiti se s njim i razgovarati. Ne moram ni spominjati da je naša velika faca i da ga poštujem još iz onih dana kada je igrao fudbal – govori Frenkie.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.