MUZIKA

Grašo o Severini: Pristao sam na duet tek nakon nekoliko čaša vina

CDM

3.6.2018

Severina Kojić prije dva dana objavila je novu pjesmu. Riječ je o baladi “Unaprijed gotovo” u kojoj joj se kao gost pojavljuje kolega i prijatelj Petar Grašo. Seve kaže da joj pjesma nije bila namijenjena, ali da je nju čekala. Smatra da je Grašo donio posebnu emociju u pjesmu, a muzičar otkriva kako ga je drugarica nagovorila da otpjeva dio nove pjesme.

- Severina već dugo godina spada u kategoriju mojih najbližih prijateljica s kojom me veže puno divnih momenata i uspomena. Ove godine, kako je i ona kazala, naše prijateljstvo slavi 18-tu godinu. Tokom tih godina ljudi su dolazili, odlazili, mijenjali lica i strane, a eto mi smo i dalje ostali jednako čistog srca i osmijeha jedno prema drugom, a to nije česta pojava u ovom mutnom bazenu koji neki pametniji od mene zovu – estrada - naveo je Grašo kojeg raduje što je uz svoju prijateljicu bio sve vrijeme njenog puta ka uspjehu. 

Kaže da su na ideju da spoje glasove došli kada su bili pripiti.

- Ideja da se pojavim u jednom dijelu ove pjesme i dodam dio svoje emocije nastala je, kao i sve dobre ideje, u kasniji noćni sat nakon nekoliko čaša malvazije. Sretan sam što je iz toga izašla pjesma koja nije sezonska, već ima sve atribute velike pjesme koja će trajati godinama, kao što traje i njena pjevačica - ispričao je zgodni Splićanin. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.