MUZIKA

Neno Murić rasplakao umjetnike na „Trešnjevoj nedjelji“ u Počitelju

Avaz.ba

4.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Neno Murić jedinstvenom emocijom, glasom i pjesmom razgalio je dušu posjetilaca i gostiju i uveličao ovogodišnju tradicionalnu manifestaciju „Trešnjeva nedjelja“ u organizaciji Udruženja likovnih umjetnika BiH, koja se obilježava prve nedjelje u junu, a traje tri dana.

Ovaj događaj je svojevrstan uvod u Internacionalnu umjetničku koloniju u Počitelju, koja počinje 20. jula.

Uz Murića, prigodan kulturno-umjetnički program u okviru manifestacije je okupio brojne umjetnike u staroj jezgri Počitelja, između ostalih Abdulaha Sidrana i Valerijana Žuju.

Druženje i lijep razgovor gostiju protekli su uz prepoznatljivo voćno osvježenje - trešnje koje je osigurao ULUBiH.

- „Trešnjeva nedjelja“, u organizaciji ULUBIH i generalnog pokroviteljstva Turističke zajednice HNK, svoja vrata za ovu godinu zatvorila je mojim nastupom. Uz pratnju harmonikaša Eshera Helje izveo sam neke od najljepših sevdalinki, a nastup je bio ispunjen lijepim emocijama, ali i ponekom suzom. Godinama sam gost ove manifestacije i svaki put me raduje posjeta Počitelju i Međunarodnoj umjetničkoj koloniji, koja okuplja veliki broj umjetnika iz BiH i cijele regije. Ovog puta sam pozvao svoje prijatelje da mi se pridruže u Počitelju. Oni su bili oduševljeni, pa su produžili boravak u ovom gradu iz bajke - kaže Murić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.