LEGENDE HIP-HOPA

Legendarni bend ''Cypress Hill'' objavio video skejtera iz Sarajeva na svom FB profilu

FBL.ba
12.06.2018 14:19

Već dva dana na Facebooku sarajevska raja dijeli video koji je postavljen na oficijelnom Facebook pageu legendarnog hip-hop benda Cypress Hill.

Nije riječ o novoj traci koju je snimio, već o videu na kojem se pojavljuju sarajevski skejteri okupljeni oko SEVDAH skateboarding tima, Sulejman Hrgić i Dino Pepić, piše FBL.ba.

Riječ je o standardnom skate video klipu, a Cypress Hill ga je objavio, jer je muzička podloga njegova pjesma Hits From The Bong.

- Ja lično vozim dasku 17 godina i to je nešto najbolje što mi se dogodilo u životu. Oko SEVDAH skateborading tima okupljeno je ukupno šest skejtera. Inače vozimo po čitavom gradu i snimamo video klipove stalno, a trenutni epicentar jeste Akademija likovnih umjetnosti. Prije toga je to bila Skenderija, a kako je postala stranački objekt više nemamo pravo da vozimo tamo. Kad postavljam video na društvene mreže uvijek napravim hashtag muzike koju sam stavio kao background. Priča o ovom video se brzo proširila, jer u skate svijetu dovoljno je da jedan vidi nešto i odmah se priča širi dalje. To je jedna velika mahala! Mislim da im se svidjelo zato što sam stavio doslovno njihovu himnu, rekao je Sulejman Hrgić za FBL.

Video se brzo širi društvenim mrežama i, kako ističe Sulejman, odlično je što se to desilo, jer će ljudi širom svijeta vidjeti da skateboarding živi u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Tagovi

Cypress Hill
NA VRH