Posljednji nastup imao na velikom iftaru "Bošnjaci na Drini"

U organizaciji Medžlisa IZ Cazin i Grada Cazina: Koncert Armina Muzaferije za kraj ramazana

A. Sa.
13.06.2018 20:37

Cazinjani će sutra navečer na tradicionalan način, vatrometom i prigodnim muzičkim programom, obilježiti kraj ramazana.

U organizaciji Medžlisa IZ Cazin i Grada Cazina, nastupit će odlični Armin Muzaferija, koji je u toku ramazana održao seriju koncerata po bh. gradovima: Tuzla, Gračanica, Visoko, Bugojno, Zvornik, Bratunac, Bijeljina...

Posljednji nastup imao je na velikom iftaru "Bošnjaci na Drini" u bratunačkom naselju Konjević-Polje, na kojem je razgalio srca nekoliko hiljada vjernika, postača, predstavnika vjerskog i političkog života naše zemlje, kao i predstavnika iz ostalih sfera društva.

- Ramazanske nastupe ove godine završavam velikim koncertom u Cazinu, koji ova općina pravi već dugi niz godina, a uvijek se okupi nekoliko hiljada Cazinjana, ali i ljudi iz Bihaća, Sanskog Mosta, Velike Kladuše, Bosanske Krupe... Koncerti u vrijeme ramazana za mene su posebni. Lijepo je družiti se s publikom širom BiH i za ove nastupe imam poseban repertoar s više sevdalinki i ilahija. Bog me počastio da ljepotu ramazana podijelim s hiljadama ljudi. Nastupi po povratničkim džematima za mene imaju ogromnu vrijednost, jer smo svi obavezni da našim povratnicima obogatimo i uljepšamo ramazanske dane, ali i ostale dane u godini – kazao je Muzaferija.

NA VRH