MUZIKA

Ni Žera nije ostao ravnodušan na „Vina donesite“ Franje Franjića

Avaz.ba

4.7.2018

S pjesmom „Vina donesite“ Franjo Franjić potvrdio epitet koji mu godinama daju muzički kritičari, a imaju običaj reći da je u poslu kojim se bavi, veliki emotivac.

Ova emotivna numera za kratko vrijeme naišla je na pozitivne reakcije publike. Uz nju i danas nazdravljaju mnogi na svadbama i drugim zabavama gdje Franjo pjeva, ali i poznate ličnosti.

Ne iznenađuje što Franjića za privatne zabave u Austriji i Hrvatskoj često angažiraju poznate ličnosti, političari, biznismeni... Franjinim pjevanjem pozitivno se prilikom jednog susreta iznenadio i Dražen Žerić Žera.

Pjevač „Crvene jabuke“ istinski je uživao s prijateljima na zabavi na kojoj je pjevao Franjo. I pokupio je brojne komplimente poznatog muzičara što mu, reći će on kroz smijeh, itetako znači bez obzira na godine.

Franjo je i posljednju pjesmu snimao u studiju „Hazard“ u Bugojnu. Već dugos sarađuje s Mirzom Hadžiahmetovićem, koji je vlasnik tog studija. Udružili su snage pa pripremaju nekoliko muzičkih projekata i za druge pjevače, među kojima ima dosta onih koji učestvuju u „Grandovom“ šouu programu „Nikad nije kasno“.

- Posebno me raduje što mi se javljaju ljudi koji su me slučajno upoznali, bili na nekoliko mojih nastupa. I već reagiraju. Sretan sam jer prate moj rad, a još više što nisam izigrao povjerenje publike – zadovoljan je Franjić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.