MUZIKA

U Sloveniji počinje festival Metaldays

Plaža pored rijeke Soče

Dž.H

9.7.2018

Dvanaest dana je ostalo do početka najvećeg Metal festivala u regionu. Bit će više od sto bendova iz svih zemalja svijeta.

Ove godine posjetioci će imati priliku slušati nezaboravne junake 80-ih godina. Bendovi kao što su ''Judas Preist'', ''Diamonf Head'', ''Accept'', ''Coroner'' definitivni su bum ovogodišnje sezone metal manifestacije, kao što je Metaldays. 

I ne samo oni. Osim headlinera, priliku da pokažu svoje muzičko umijeće dobit će i manji demo bendovi. Među njima su i domaći bendovi iz Slovenije, kao i iz susjedne Hrvatske, mladi varaždinski bend ''Cold Snape''. 

Njima ovo nije prvi put da nastupaju na ovako velikim festivalima. Osim njih, glavni stejdž će otvoriti ''Behemoth'', koji je malo napredniji od prethodna dva i koji ima armiju fanova širom svijeta. Opravdano, s obzirom na to da egzistiraju od ranih 90-ih. 

Bilo kako bilo, organizatori Metaldaysa su se potrudili da sve protekne u najboljem redu. 

Svakome ko se nađe tamo dan prije početka samog festivala, ljubazno osoblje će u znak dobrodošlice nuditi besplatne degustacije Craft piva. Ovo je još jedan od razloga da godišnji odmor provedete na prekrasnom mjestu nadomak Bohinjskog jezera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.