Oduševio muzičke zvijezde: Lepa Brena i Hari Varešanović pohvalili Nenu Murića

Avaz.ba
12.07.2018 11:32

Pjevaču Neni Muriću u posljednje vrijeme raspored je pretrpan. Pozivi za nastupe jednom od najboljih klupskih pjevača dolaze sa svih strana, što je potvrda njegovog kvaliteta, posvećenosti i ljubavi koju ulaže u sve što radi.  

Murić je bio glavni zaduženi i za muzički dio programa i dobru zabavu učesnika na godišnjoj manifestaciji „Izbor najmenadžera“ u sarajevskom hotelu "Holiday", uz najveće regionalne zvijezde Lepu Brenu i grupu "Hari Mata Hari", te fantastični bend "Rock Trajanja". Tom prilikom Neno je, na oduševljenje prisutnih, prvi put uživo u duetu s Harijem Varešanovićem otpjevao pjesmu "Stope da ti ljubim", inače Harijevu autorsku pjesmu koju je Neno otpjevao 2005. godine na Festivalu "Sunčane skale" i po kojoj je na početku karijere postao prepoznatljivo ime na pop-sceni.

Iste večeri Neno je izveo nekoliko pjesama u duetu s Lepom Brenom, koja nije krila simpatije prema Muriću, te je na mikrofon zvanicama rekla da odavno nije čula nekoga ko tako dobro pjeva, te ga je pozvala da se vrati na binu. 

- Ta muzička večer je bila predivna i za mene posebna. Puno energije i emocija se osjetilo u interakciji s publikom, ali i u duetima s Harijem i Lepom Brenom. Velika mi je čast što sam sa Brenom na bini otpjevao njen veliki hit "Uđi slobodno" i sevdalinku "Čudna jada od Mostara grada" - kaže Neno Murić.

Ovih dana, u pauzi od nastupa, naš pjevač svaki slobodan trenutak koristi da se posveti rodbini, koja mu svako ljeto dolazi u posjetu u Sarajevo.

- Volim ljeto, najviše zbog toga što u julu i avgustu dolazi moja familija iz inozemstva i družimo se. U posjeti su mi otac, sestra i zet sa djecom iz Australije, te rođak iz Luksemburga. Provodimo vrijeme u lijepom razgovoru i smijehu, zajedno idemo u pozorište, na koncerte i u kino. Ovo su trenuci koji život čine ljepšim. Kada neko kaže da se ne živi od uspomena, ja mu ne vjerujem. Ovi prekrasni, opušteni trenuci su hrana za dušu, i drže me raspoloženim do narednog susreta s dragim ljudima. Posebno sam vezan za najstariju sestru Fatmu. Sestra Fatma i zet Safet su moja velika podrška od samog početka. Na tome im beskrajno hvala - govori odlični pjevač.

NA VRH