RAZGOVOR SA POVODOM

Dino Šaran: Kad vidimo šta se dešava u državi, trebamo razmisliti kome dati glas

Piše: N. AJNADŽIĆ

19.7.2018

Sarajevski bend “Letu štuke” objavio je jučer svoj treći singl “Bočice” sa četvrtog studijskog albuma, koji je u pripremi, a očekuje se da će svjetlost dana ugledati najesen. 

Četiri numere

- Komentare još nisam upratio s obzirom na to da je singl tek izašao. A nismo ga još ni objavili na našoj zvaničnoj stranici. “Bočice” je predizborna pjesma, jer sada počinje i ta predizborna kampanja. Cilj je da se ovi naši izbori malo poguraju, odnosno da se apelira na svijest građana kada je to u pitanju, posebno kada uzmemo u obzir sve ovo što se dešava u državi, ali i u regionu. Mislim, zaista, da bi svi trebali razmisliti o tome kome dati svoj glas kako bi nam bilo bolje, a naravno, preduvjet za to je da svi prvenstveno izađu na izbore – iskren je Šaran.

Na pitanje hoće li četvrti album “Štuka” izaći u oktobru, kako je najavljivano, Dino kaže:

- Ovo je definitivno doba interneta, YouTubea i vrijeme je singlova. Ovo nam je treća pjesma, a sigurno ćemo izbaciti još jednu prije izlaska albuma tako da sam album izlazi, najvjerovatnije, najesen, krajem oktobra. Mislim da četiri singla za godinu nisu loš skor.


"Letu štuke": Očekuju komentare na pjesmu

Šaran u posljednje vrijeme, zajedno s bendom, ima pune ruke posla. Osim rada u studiju, “Letu štuke” imaju i veliki broj nastupa, kako već odrađenih, tako i onih koji ih tek očekuju.

Veliki kompliment

Ono što nam je posebno “zapalo za oko” jeste njihov nastup u Minhenu, a tamošnji mediji sarajevsku grupu prozvali su bosanskim “Beatlesima”.

- U Minhenu je bilo sjajno. Da, taj članak je objavljen u njihovim novinama. Vidjeli smo ga. Mada ne razumijem njemački, ali su mi preveli. To je lijepo vidjeti. Pa, ne znam sad baš da smo “Beatlesi”... Oni su, ipak, najveći bend svih vremena tako da nam je to, u svakom slučaju, veliki kompliment – kazao je Šaran.

Volimo to što radimo

“Štuke” su nastupile i na glavnoj bini OK Festa na Tjentištu, a oduševljena publika pjevala je uglas s njima.

- Nije nam bio prvi put da sviramo na otvorenom, ali su vremenske prilike bile problem na Tjentištu. Kiša je malo padala, pa prestane, pa opet počne... Ali, osjećaj je sjajan, volimo svirati, izaći na scenu. Jednostavno, volimo to što radimo, a posebno interakciju sa publikom. Upravo od nje najviše zavisi sve. A do sada su odlične – kaže Šaran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.