MUZIKA

Festival narodne muzike "Ilidža 2018": Nikolina Kovač oduševila i žiri i publiku

Hayat

Hayat

19.7.2018

Od ukupno 16 pjesama u drugoj večeri festivala narodne muzike „Ilidža 2018“ izabrana je pobjednička pjesma. Nikolina Kovač je žiri i publiku osvojila s pjesmom „Kako Da Te Zaboravim“.

Osim izbora pobjedničke pjesme nagrađen je posthumno Mensur Mrehić za pjesmu „Ljubav Stara“ za najbolji tekst, Mirza Balić za pjesmu „Ljetne Noći“ za najbolji aranžman, Dženan Jahić za pjesmu „Stara Smokva“ za najbolju muziku. Najbolja interpretatorica je Mensura Bajraktarević za pjesmu „Ljetne Noći“, a nagradu publike dobio je Dino Memić za pjesmu „Stara Smokva“.

Prof. Ognjen Bomoštar, Hanka Paldum, Nedžad Salković, Nedžad Imamović, Enver Šadinlija, Risto Svirkov, prof. Ana Babić, prof. Lana Paćuka i Ivica Šarić izabrali su pobjednike u svim kategorijama, a pobjednička pjesma će dobiti novčanu nagradu od 5.000 KM, dok će nagrađeni u drugim kategorijama biti nagrađeni sa po 1.500 KM.

Podjećamo publika na ljetnoj pozornici na Ilidži imala je priliku čuti Memnuna Muzaferiju, Nikolinu Kovač, Emira Rakovića, Semira Hasića, Dinu Memića, Hamzu Sokolovića, Jovana Mihaljicu, Kaleta Dijamanta, Mensuru Bajraktarević, Enesa Karića, Reufa Fekovića, Elviru Rahić, Elvedina Kadrispahića, Zijada Sipovića, Hamida Ragipovića Beska i Ibru Selmanović.

Nije zanemarivo i to da je ove godine na konkurs bila prijavljena 51 pjesma, a Komisija za selekciju kompozicija u sastavu prof. Amela Gadžo, prof. Emir Mejremić, Hanka Paldum, Fahrudin Pecikoza i Nedžad Imamović odabrali su ovih 16 pjesama koje su predstavljene večeras.

Pred vama je još zadnja noć festivala, subota, 21.07., kada će u revijalnom dijelu nastupiti Haris Džinović, Šerif Konjević, Enes Begović, Hanka Paldum, Elvira Rahić, Merima Njegomir, Sejo Pitić, Ivica Šarić, , Subhija Šehović, Bahrija Hadžijalić, Branka Sovrlić, Ringo Hamidović, Asim Brkan, Slađa Mandić, Ferid Avdić, Nihad Kantić Šike i drugi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.