NASTUP

Đuro oduševljen tradicionalnim koncertom „Indexi i prijatelji“: Ovo je pravo muzičko remek-djelo

Brojni muzičari nastavili tradiciju koja traje od 2007.

E. S.

26.7.2018

U čarobnoj atmosferi vinkuranskog kamenoloma „Cave Romane“ preksinoć je održan tradicionalni koncert „Indexi i prijatelji“. Emotivna je to priča koju godinama uspješno njeguje idejni tvorac projekta i producent Tomislav Kašljević, koji je još jednom uspio okupiti živuće članove kultnih „Indexa“, kao i brojne druge muzičare koji su otpočetka dio ovog projekta. 

Istinske legende 

Pravu muzičku poslasticu još jednom su priredili nekadašnji članovi „Indexa“ Fadil Redžić, Ranko Rihtman, Neno Jurin, Peco Petej, Kornelije Kovač, ali i prijatelji „Indexa“ Boris Novković, Branko Đurić Đuro, Dado Topić, Giulliano, Goran Karan, Mladen Vojičić Tifa, Neno Belan, Seid Memić Vajta i Zorica Kondža, koji su, izvodeći hitove kultnog benda, nastavili tradiciju koja traje još od 2007. godine.

Najveći šou, što se i očekivalo, priredio je Đuro, koji je animirao publiku, a nakon koncerta iznio je svoje prve utiske.




Uživali brojni ljubitelji kultnih „Indexa“

- Ponosan sam što sam dio ove priče. Osim toga, ponosan sam na mog druga Tomislava koji je u nemogućim uvjetima, kakav je kamenolom, uspio organizirati istinski koncertni spektakl. Ovo je pravo muzičko remek-djelo. Lijep je osjećaj kada na sceni pogledaš da iza tebe sviraju istinske legende poput Fadila Redžića, Nene Jurina ili Ranka Rihtmana – kazao je Đuro.

Puno ljubavi

Sretan je i Kašljević jer se njegov trud isplatio.

- Ponosan sam, jer sam ponovo uspio okupiti sve te divne ljude na jednom mjestu. Vrijedilo je svakog truda i nervoze. Izvođači su, kao i gosti, bili oduševljeni i to mi najviše imponira. U ovoj priči puno je ljubavi uloženo i to se vidi - poručio je Kašljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.